Asus kondigt ROG Mothership 17,3″-gaminglaptop aan

Alieke van Sommeren
0

De door ASUS aangekondigde Republic Of Gamers Mothership (GZ700) is een nieuw type desktopvervanger met 17,3″-scherm en Nvidia’s RTX 2080 en de high-end i9-8950HK-cpu van Intel.

De Mothership lijkt op een soort all-in-one, waarbij je het schermbeschermende deel loshaalt en inklapt tot iets verhoogd toetsenbord. Het schermdeel plaats je verticaal op je bureau met een kickstand.

Gaming hardware

De portable gaming-rig is voorzien van 17,3″-ips-scherm met 144Hz refreshrate, grey-to-grey van 3ms en full hd als resolutie. Er zit een USB-C-aansluiting met Thunderbolt 3 op, een normale USB-C-aansluiting en vier USB 3.1-poorten.

Nvidia’s RTX 2080 en de high-end i9-8950HK-cpu van Intel zijn standaard overgeklokt. Verder bevat de ‘laptop’ een Realtek 2.5G Ethernet-controller, Intel Wi-fi 6 AX200-chip en webcam met ondersteuning voor Windows Hello.

De bijna 5 kilo zware ROG Mothership moet ergens in de komende maanden beschikbaar worden. Prijzen werden niet genoemd.

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

AMD Vega grafische kaart getest: ASUS ROG Strix RX Vega 56 OC

Een kaart zoals de Asus ROG Strix RX Vega 56 OC met AMD Vega-chip kan een alternatief zijn voor Nvidia-kaarten. We bekijken de plus- en minpunten.

Asus brengt ROG Strix Radeon RX 590 uit

Asus heeft zijn ROG Strix-model van de Radeon RX 590 aangekondigd. De Radeon RX 590-gpu is gericht op 1080-gaming in combinatie met AMD's Freesync.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er