Asus kondigt nieuwe producten aan voor de zakelijke markt

Elwin Hodžić
0

Tijdens de CES 2024 in Las Vegas heeft Asus een nieuwe reeks zakelijke producten aangekondigd en in dit artikel hebben we een aantal aankondigingen voor je op een rijtje gezet.

ASUS ExpertBook B5 (B5404 / B5604)

Om tegemoet te komen aan moderne manieren van werken en in te spelen op bijbehorende eisen heeft Asus de ExpertBook B5 ontwikkeld. Deze laptop is verkrijgbaar in zowel een 14-inch als een 16-inch-variant en maakt gebruik van de nieuwste Intel Core Ultra 7-processor, inclusief drie AI-engines om volgens Asus de volgende generatie zakelijke features te boosten en te profiteren van beveiliging die wordt ondersteund door AI.

Voor professionals die behoefte hebben aan extra power zijn er opties met Nvidia GeForce RTX 2050 grafische kaart, een dual-ssd-configuratie en 64 GB dual SO-DIMM DDR5 werkgeheugen. Dit alles komt samen in een volledig metalen behuizing die slechts 1,29 kilogram weegt (14-inch variant).

Lichtste 14-inch zakelijke laptop ter wereld

De ExpertBook line-up wordt aangevuld met de eerder dit jaar aangekondigde ExpertBook ExpertBook B9 (B9400CBA). Volgens Asus is dit de lichtste 14-inch zakelijke laptop ter wereld. Dit slechts 990 gram wegende model is nu ook verkrijgbaar via de eShop van ASUS en is volgens de fabrikant ontworpen voor zakelijke professionals die behoefte hebben aan duurzaamheid, stijlvol design en serieuze specificaties. Denk dan aan maximaal een 13e generatie Intel Core i7 vPro-processor en maar liefst 64 GB aan razendsnel en efficiënt LPDDR5x-geheugen.

De eerste Asus Chromebook Plus

Daarnaast heeft ASUS zijn allereerste Chromebook Plus aangekondigd die gebruikmaakt van Intels nieuwste Core Ultra processor: de ASUS ExpertBook CX54 Chromebook Plus. Om volgens Asus zowel offline als online (samen)werken soepel te laten verlopen beschikt deze Chromebook over maximaal 16GB LPDDR5X RAM, 512GB opslag en Wi-Fi 6E.

Het beeldscherm is een 14-inch WQXGA NanoEdge-beeldscherm met een 16:10-verhouding, een 89% screen-to-body ratio en 100% DCI-P3 kleurengamma.

ASUS ExpertCenter D5/D7/D9 Series

Ook onthulde Asus de ExpertCenter D7 SFF (D700SER) en de ASUS ExpertCenter D9 Mini Tower (D901MDR). Deze pc’s hebben een inhoud van respectievelijk 8,6 liter en 15,9 liter. Achter het ontwerp en de compacte afmetingen gaat een hoop kracht schuil, zoals de nieuwste Intel 14e generatie Raptor Lake Refresh S-serie-processoren en een full-size Nivdia RTX 4060 grafische kaart.

Naast het feit dat de pc’s erg krachtig zijn, kenmerken ze zich door Asus Tool-Free Design met de slimme positionering van componenten en strak kabelmanagement, waardoor efficiëntie wordt verhoogd en upgrade-mogelijkheden worden uitgebreid.

ASUS ExpertCenter

Asus Triple 4K Thunderbolt 4 Dock

De Asus Triple 4K Thunderbolt 4 Dock is een 12-in-1-oplossing die werkplekken in één klap voorziet van veel verschillende mogelijkheden, want alle randapparatuur kan met slechts één kabel worden verbonden. Dit dock bevat namelijk meerdere HDMI 2.1-poorten en ondersteunt verschillende beeldschermen met hoge resolutie, zoals een 8K-monitor met 60Hz, twee 4K-monitoren met 120Hz of zelfs drie 4K-monitoren met 60Hz.

Verwacht daarnaast datatransfersnelheden tot wel 40 Gbps en dual-SD-kaart-ondersteuning. Ook beschikt het dock over 2,5Gbps-ethernet en tot wel 100W Smart Charging om apparaten snel op te laden. De behuizing is van hoogwaardig aluminium en is volgens Asus eenvoudig te bevestigen op een bureau of aan de achterkant van een monitor.

Asus Triple 4K Thunderbolt 4 Dock

Duurzame resultaten

Een ander belangrijk onderwerp dat tijdens de presentatie werd aangehaald is duurzaamheid. ASUS spant zich intensief in om zijn bedrijfsvoering te verduurzamen en zijn uitstoot van broeikasgassen terug te brengen naar nul. Een aantal concrete voorbeelden van ASUS’ duurzame initiatieven: het bedrijf maakt actief gebruik van gerecyclede materialen in zijn productieprocessen en verpakkingen.

Sinds 2017 is er meer dan 1600 ton PCR gebruikt en alleen al in 2022 heeft Asus meer dan 20.000 ton gerecycled papier benut. Sinds 2019 heeft de fabrikant maar liefst 40.000 ton aan e-waste gerecycled. Deze toewijding is wereldwijd geprezen, onder andere door The Financial Times. Het zakenblad heeft Asus erkend als Climate Leader in Azië-Pacific en ook is Asus opgenomen in de Corporate Knights Clean 200 Index. Ook zijn alle producten binnen de zakelijke line-up van ASUS gelabeld met een onafhankelijk EPEAT-label.

Meer over

ASUS

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Netflix-account delen? Omzeilen van het verbod op delen doe je zo

Netflix is begonnen met het actief aanpakken van gebruikers die hun account delen met anderen. De streamingdienst tolereert deze praktijk niet langer....

Internet en tv prijsverhogingen maken overstappen steeds aantrekkelijker

Uit een onderzoek van prijsvergelijker Pricewise blijkt dat de kosten voor standaard internet (100 Mbit/s) de afgelopen jaren zijn gestegen, terwijl d...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er