ASUS kondigt nieuwe line-up aan tijdens het virtuele Create the Uncreated-event

Redactie
0

Tijdens het virtuele Create the Uncreated-event heeft ASUS een uitbreiding van zijn assortiment ProArt en innovaties voor zijn apparaten aangekondigd die workflows en productiviteit voor alle soorten contentcreators een boost kunnen geven.

Met nieuwe laptops, displays, randapparatuur, een desktop, een projector en een moederbord, richt deze nieuwe line-up zich met optimalisering van workflows en innovaties.Het omvat een uitgebreiding van ProArt-apparaten, een selectie laptops geschikt voor Windows 11 en PC’s voor creatieve professionals en een compleet aanbod van laptops met OLED-displays. De aankondigingen werden gedaan tijdens het virtuele Create the Uncreated launch event.

De belangrijkste aankondigingen:

  • ProArt ecosysteem uitgebreid met ProArt Studiobook 16 en Pro16, ProArt Station PD5 (desktop), ProArt Display PA147CDV en OLED PA32DC, ProArtX570-Creator WiFi (moederbord), en ProArt Projector A1.
  • Nieuwe serie laptops – waaronder de ProArt Studiobook serie, Zenbook Pro serie, en Vivobook Pro serie
  • OLED-schermen (tot 16:10 4K) in de ProArt Studiobook, Zenbook en Vivobook series, van high-end laptops voor ontwerpers tot alledaagse laptops, evenals de nieuwe ZenScreen OLED MQ13AH.
  • Nieuwe ProArt Studiobook-modellen en ProArt Muis verschijnen in  ASUS Dial en stellen makers in staat het fingerspitzen-gevoel direct op de prrogrammas over te brengen.

Met de Proart laptops met Nvidia richt Asus zich op de creatieve sector en de flexibele werkplek. Het ProArt Display OLED PA32DC werkt met automatische kalibratie en de ProArt Projector A1 gebruikt Calman-verificatie.

Asus 2021

ProArt Station PD5

ASUS ProArt Station PD5 is de desktop PC voor thuis of op kantoor met maximaal Intel Core i9-processor van de 11e generatie en NVIDIA GeForce RTX™ 3070 of A2000 grafische voorzieningen. De ProArt StationPD5 is bedoeld voor  audio- en videobewerking en 3D-modellering. De harde schijf is eenvoudig te verwisselen.

ProArt Display OLED PA32DC

’s Werelds eerste OLED-monitor met een ingebouwde kalibrator voor automatische kalibratie, stelt Asus. Hij is uitgerust met een 31,5-inch 4K (3840×2160) HDR zuiver RGB Stripe OLED-paneel dat een 1.000.000:1 contrastverhouding biedt en is gericht op VESA DisplayHDR™ 400 True Black. Het paneel heeft een responstijd van 0,1 ms en uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid met een DCI-P3- en Adobe RGB-kleurengamma van 99%, evenals een 10-bits kleurdiepte.

ProArt X570-Creator WiFi

De ProArt X570-Creator WiFi is een moederbord ontworpen voor creatieve professionals die met multi-threaded belastingen, zoals 3D modellering, rendering, texturing, post-productie en transcoding werken. Het bord maakt gebruik van een stiller passief koelingssysteem Het bord heeft Thunderbolt 4,  10G en 2.5G Ethernet, WiFi 6E, vijf USB 3.2 Gen 2 poorten, en drie PCIe 4.0M.2-sleuven – voor snelle gegevensoverdracht en uitgebreide opslagmogelijkheden.

Asus proart

ProArt Projector A1

Voor creatieve professionals die rekenen op hoge kleurnauwkeurigheid. Het is ’s werelds eerste Calman Geverifieerde professionele projector en is in de fabriek voorgekalibreerd op Δ E < 2 voor uitzonderlijke kleurnauwkeurigheid, waardoor hij ideaal is voor kunststudio’s, galeries of musea. De projector heeft een LED-lichtbron van 3000 lumen met een levensduur van 30.000 uur en beschikt over 98% sRGB en Rec. 709 breed kleurengamma voor  FHD-beelden. Om beelden verder te verbeteren, biedt het ook vier hoek- en 2D keystone-correctie en een 1,2X zoomratio voor grote projecties in kleine ruimten. Op het gebied van compatibiliteit biedt de ProArt Projector A1 draadloze streaming met iOS, Android en Windows 10 apparaten.


Blijf op de hoogte van de nieuwste informatie en tips!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

ProArt Muis MD300 en ProArt Muismat PS201

De ProArt MD300 muis is de eerste ASUS muis die is voorzien van ASUS Dial ondersteuning. De muis heeft een scrollwiel aan de zijkant en diverse knoppen, waaronder een grote onafhankelijke middelste knop, met gaming-grade schakelaars. De muis biedt snelle, nauwkeurige tracking op vrijwel elk oppervlak met een laser sensor die tot 4200 dpi registreert en een polling rate heeft van maximaal 1000 Hz.

De ProArt Mouse Pad PS201 heeft twee magneten aan de rechter- en linker bovenkant van de pad om oordopjes, metalen gereedschap, of een stylus op zijn plaats te houden. Een siliconen voetstuk grijpt op de meeste oppervlakken om de muismat op zijn plaats te houden en doet tevens dienst als een grijskaart voor het kalibreren van de witbalans en belichting van een camera.

ProArt Display PA147CDV

De Calman Verified 14-inch, 32:9 ProArt Display PA147CDV is te koppelen met een laptop om de schermruimte uit te breiden. De vernieuwde ASUS Dial en Virtual Control Panel op het scherm vereenvoudigen creatief werk met bedieningselementen en snelkoppelingen. De monitor wordt ook geleverd met 100% sRGB en Rec. 709 kleurengamma en is in de fabriek voorgecalibreerd om Δ E < 2 kleurnauwkeurigheid te bieden. Voor vingertop- en stylusinvoer ondersteunt een 10-punts aanraakscherm Microsoft Pen Protocol 2.0 (MPP)technologie. Er zijn twee USB-C poorten audio, video en stroominvoer loopt via een enkele kabel, en er is een HDMI-poort. Daarnaast is er een mechanische kickstand voor comfortabele kijkhoeken.

Vivobook Pro 14X/16X en 14/15 OLED

De Vivobook Pro 14X/16X OLED hebben een 14-inch of 16-inch NanoEdge 4K OLED scherm, AMD Ryzen 5000 H Series Mobile Processors of Intel Core™ i7 en tot NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti graphics en de DialPad . De 14-inch of 15-inch heeft een NanoEdge 2.8K/FHD OLED scherm en AMD Ryzen 5000 H-serie Mobile Processors of Intel Core™ i7, NVIDIA GeForce RTX 3050 graphics, en WiFi 6.

vivobook 14x 16x

 

Zenbook Pro Duo 15 OLED, Zenbook 14X OLED en Zenbook 14 Flip OLED

Zenbook Pro Duo 15 OLED (UX582) heeft een kantelbare ASUS ScreenPad™ Plus, een 14-inch secundair touchscreen over de hele breedte onder het 4K-touchscreen. Er is de ASUS Control Panel-app geïnstalleerd, is uitgerust met maximaal een Intel Core i9-processor en maximaal de nieuwste NVIDIA GeForce RTX 3070 discrete graphics.
De Zenbook 14X OLED en Zenbook 14 Flip OLED, hebben een 16:10 4K OLED HDR NanoEdge touchscreen, wordt aangedreven door de nieuwste 11e generatie Intel Core-processoren of AMD Ryzen 5000 H-serie processoren.

Asus OLED

ZenScreen OLED MQ13AH en MQ16AH

ASUS ZenScreen OLED MQ13AH is de eerste draagbare 13-inch OLED-monitor en biedt een hoge contrastverhouding van 1.000.000:1, 100% DCI-P3-kleurengammadekking, HDR10 en Δ E < 2 kleurnauwkeurigheid. Een groter 15,6-inchmodel is ook verkrijgbaar. De 13″ is op het dunste punt slechts 5 mm. sensoren dimmen het scherm wanneer de monitor niet in gebruik is om energie te besparen, en het scherm kan worden aangesloten via een mini HDMI en drie USB-C poorten waarvan één met oplaadmogelijkheden. Een ingebouwde statiefaansluiting en de opvouwbare smart case bieden de mogelijkheid om de monitor in de gewenste kijkhoek te zetten.

c't 05/2024

Deel dit artikel

Lees ook

Asus Blue Cave: design-router met meer dan alleen mooie looks

Het is zonde om de Asus Blue Cave in de gangkast te verstoppen. Maar we hebben voornamelijk naar zijn performance gekeken.

Asus ZenBook Pro Duo 15 UX582 getest

Het extra display boven het toetsenbord van de Asus UX582 maakt grafisch werk een stuk makkelijker. Bovendien is de hardware krachtig genoeg voor 3D-r...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er