Asus kondigt AMD B550 moederborden aan

Daniel Dupré
0

Asus heeft een nieuwe serie moederborden aangekondigd met de nieuwste AMD B550-chipset. De chipset introduceert PCI Express 4.0 op mainstream moederborden.

Asus B550-moederbord

(Bron: Asus)

De moederborden met de AMD B550-chipset ondersteunen 20 PCIe 4.0-lanes in combinatie met de 3e generatie AMD Ryzen-desktopprocessors. Het primaire PCIe-slot op alle nieuwe Asus B550-moederborden biedt 16 PCIe 4.0- lanes. Daarnaast ondersteunen de nieuwe AMD Ryzen-cpu’s vier USB 3.2 Gen 2-poorten die direct aan de cpu gekoppeld zijn en een (theoretische) overdrachtsnelheid tot 10 Gbit/s bieden.

Asus heeft daarnaast de B550-moederborden voorzien van functies zoals Wi-Fi 6, 2,5 Gbit/s ethernet, een hogere verhoogde DRAM-snelheid, BIOS Flashback en noise-cancelling-technologie, waarbij AI-ondersteunde filters ervoor zorgen dat achtergrondgeluiden worden uitgefilterd. De lanes in de B550-chip zelf zijn geüpgraded naar PCIe 3.0.

Asus B550 backplate

Asus voorziet enkele van zijn B550-moederborden met een dedicated USB Type-C audio-poort. (Bron: Asus)

Asus brengt elf B550-moederborden op de markt in drie model-lijnen. Het high-endsegment met deze chipset vormen de ROG Strix-moederborden. De TUF Gaming boards combineren high-end functies met betaalbare en bewezen technologie. De Prime-serie combineert functies met het oog op all-around pc’s. Meer informatie en details over alle modellen is te vinden bij Asus. Prijzen en beschikbaarheid in de Benelux zijn nog niet bekend.

Meer hardwarenieuws lees je in c't magazine 4/2023

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Reserveer nu: De complete gids voor Windows 11

Wil je alles weten over de nieuwe mogelijkheden van Windows 11? In deze herziene speciale editie ontdek je de nieuwste functies.

Gnome 44 release: nieuwe versie maar wel zonder GTK3

Met de release van Gnome 44 is er een nieuwe versie van de gratis Linux-desktopomgeving uitgebracht, waarin belangrijke innovaties zijn doorgevoerd. Z...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er