Asus kondigt AMD B550 moederborden aan

Daniel Dupré
0

Asus heeft een nieuwe serie moederborden aangekondigd met de nieuwste AMD B550-chipset. De chipset introduceert PCI Express 4.0 op mainstream moederborden.

Asus B550-moederbord

(Bron: Asus)

De moederborden met de AMD B550-chipset ondersteunen 20 PCIe 4.0-lanes in combinatie met de 3e generatie AMD Ryzen-desktopprocessors. Het primaire PCIe-slot op alle nieuwe Asus B550-moederborden biedt 16 PCIe 4.0- lanes. Daarnaast ondersteunen de nieuwe AMD Ryzen-cpu’s vier USB 3.2 Gen 2-poorten die direct aan de cpu gekoppeld zijn en een (theoretische) overdrachtsnelheid tot 10 Gbit/s bieden.

Asus heeft daarnaast de B550-moederborden voorzien van functies zoals Wi-Fi 6, 2,5 Gbit/s ethernet, een hogere verhoogde DRAM-snelheid, BIOS Flashback en noise-cancelling-technologie, waarbij AI-ondersteunde filters ervoor zorgen dat achtergrondgeluiden worden uitgefilterd. De lanes in de B550-chip zelf zijn geüpgraded naar PCIe 3.0.

Asus B550 backplate

Asus voorziet enkele van zijn B550-moederborden met een dedicated USB Type-C audio-poort. (Bron: Asus)

Asus brengt elf B550-moederborden op de markt in drie model-lijnen. Het high-endsegment met deze chipset vormen de ROG Strix-moederborden. De TUF Gaming boards combineren high-end functies met betaalbare en bewezen technologie. De Prime-serie combineert functies met het oog op all-around pc’s. Meer informatie en details over alle modellen is te vinden bij Asus. Prijzen en beschikbaarheid in de Benelux zijn nog niet bekend.

Meer hardwarenieuws lees je in c't jul-aug/2020

Deel dit artikel

Lees ook

Kioxia toont PCIe-ssd prototypes in E3.S form factor

De E3.S-prototypes van Kioxia maken gebruik van PCIe 4.0-ssd CM6-technologie, maar bieden tot ongeveer 35 procent hogere prestaties.

Gratis recovery-tool van Microsoft

Microsoft heeft in zijn Microsoft Store de tool Windows File Recovery uitgebracht. Met de tool is het mogelijk om bestanden te herstellen die per onge...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er