Asus komt met VivoWatch voor gezondheid en fitness

Marco den Teuling
0

Op de jaarlijkse IFA technologiebeurs in Berlijn worden weer tal van nieuwe producten geïntroduceerd, waaronder allerlei wearables. Een trend van de afgelopen tijd is dat meer de nadruk wordt gelegd op het praktische nut van wearables op het gebied van fitness en gezondheid. De nieuwe VivoWatch SP van Asus sluit daar mooi op aan, met een uitgebreide verzameling sensoren.

Zo bevat de VivoWatch SP ECG- en PPG-sensors, volgens Asus van ‘medical-grade’. Met een ECG-sensor kan een ElektroCardioGram (‘hartfilmpje’) worden worden vastgelegd, PPG kijkt naar de bloeddoorstroming om de hartslag te meten.  De input van de sensors wordt verwerkt door Asus’ HealthAI-technologie. De VivoWatch SP kan hartslag, zuurstofgehalte van het bloed, stressniveau en meer bijhouden.

ASUS VivoWatch SP

Dankzij een GPS-sensor kunnen gebruikers ook work-outs buiten vastleggen en in de HealthConnect-app bekijken. In de app kun je bijvoorbeeld ook een doeltempo instellen, waarna de VivoWatch SP tijdens de training met trilsignalen aangeeft of je te langzaam of te snel gaat. Een ingebouwde hoogtemeter en meting van het zuurstofgehalte in het bloed kan hikers en klimmers waarschuwen dat het tijd is voor een rustpauze om op adem te komen. De VivoWatch SP is waterdicht tot op 50 meter (5 ATM) en de bandjes kunnen met een snelsluiting worden verwisseld.

Naast de VivoWatch SP heeft Asus nog veel meer producten aangekondigd, zoals nieuwe ProArt schermen, desktops, laptops en workstations, een lijn van mesh-wifisystemen (ZenWiFi), laptops en de ROG Phone II gaming-smartphone. Meer details over prijzen en beschikbaarheid komen nog beschikbaar.

Meer over

Smartwatches

Deel dit artikel

Lees ook

Robuuste Garmin smartwatch met kill-switch

Garmin heeft de tactix Delta aangekondigd, een multisport GPS-smartwatch die voldoet aan militaire normen. De smartwatch heeft bovendien een stealth-m...

Gratis Fritzbox-magazine

Speciaal voor iedereen die een thuis een Fritzbox heeft staan en deze optimaal wil benutten, hebben we samen met AVM een gratis Fritz-tips bookazine s...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er