Asus introduceert hybride notebook-tablet

Redactie
0

Asus heeft op de Computex in Taiwan de Transformer Book Trio gepresenteerd. Het nieuwe hybride apparaat kan dienst doen als Windows-notebook, Android-tablet en als desktop-pc. Hiervoor heeft de Transformer Book Trio een afneembaar display, waaronder een complete tablet schuilgaat (Intel Atom Z2580 met 2 GHz); de notebook-hardware (met Haswell Core i7-4500U) zit in de body. Voor het gebruik als desktop-pc heb je nog wel een apart scherm nodig dat via HDMI of draadloos via WiDi aangesloten wordt. Dan kun je het notebookscherm/tablet van de body afnemen.

In de body zit een harde schijf en een 33Wh-accu. Als besturingssysteem draait Windows 8. De tablet in het deksel draait daarentegen op Android en heeft een 19,5Wh-accu. Wanneer de tablet in het body-gedeelte is gedockt, kun je kiezen. Het geheel kan dan een Android-tablet vormen met toetsenbord en (dankzij de accu in de body) 15 uur gebruikstijd; de Windows-techniek is dan uitgeschakeld. Daarnaast kan de tablet ook alleen als display fungeren voor de Windows-kant van het apparaat; dan is de Android-Atom uitgeschakeld.

In de tablet zit een IPS-display van 11,6 inch met 1920 × 1080 pixels. Asus geeft als maximale opslagcapaciteit van de tablet 64 GB op – je kunt niet direct gegevens tussen de tablet en de body uitwisselen. De dikte is bijna één centimeter.

Ondanks het hoge gewicht van de tablet/display/deksel wordt het geheel vanwege de massieve bouw niet onaangenaam wankel. De body heeft twee usb-poorten, micro-HDMI en een Thunderbolt-aansluiting. Als maximale harddiskcapaciteit geeft Asus in de specs 750 GB op, in de presentatie was sprake van 1 TB. De body is 30,5 cm × 19,4 cm groot en 13 millimeter dik. Over het gewicht, de prijzen en de leverbaarheid liet Asus niets los. Bij de testapparaten konden we probleemloos switchen tussen de Android- en Windows-modus.

Meer over

Notebooks

Deel dit artikel

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er