Asus introduceert hybride notebook-tablet

Redactie
0

Asus heeft op de Computex in Taiwan de Transformer Book Trio gepresenteerd. Het nieuwe hybride apparaat kan dienst doen als Windows-notebook, Android-tablet en als desktop-pc. Hiervoor heeft de Transformer Book Trio een afneembaar display, waaronder een complete tablet schuilgaat (Intel Atom Z2580 met 2 GHz); de notebook-hardware (met Haswell Core i7-4500U) zit in de body. Voor het gebruik als desktop-pc heb je nog wel een apart scherm nodig dat via HDMI of draadloos via WiDi aangesloten wordt. Dan kun je het notebookscherm/tablet van de body afnemen.

In de body zit een harde schijf en een 33Wh-accu. Als besturingssysteem draait Windows 8. De tablet in het deksel draait daarentegen op Android en heeft een 19,5Wh-accu. Wanneer de tablet in het body-gedeelte is gedockt, kun je kiezen. Het geheel kan dan een Android-tablet vormen met toetsenbord en (dankzij de accu in de body) 15 uur gebruikstijd; de Windows-techniek is dan uitgeschakeld. Daarnaast kan de tablet ook alleen als display fungeren voor de Windows-kant van het apparaat; dan is de Android-Atom uitgeschakeld.

In de tablet zit een IPS-display van 11,6 inch met 1920 × 1080 pixels. Asus geeft als maximale opslagcapaciteit van de tablet 64 GB op – je kunt niet direct gegevens tussen de tablet en de body uitwisselen. De dikte is bijna één centimeter.

Ondanks het hoge gewicht van de tablet/display/deksel wordt het geheel vanwege de massieve bouw niet onaangenaam wankel. De body heeft twee usb-poorten, micro-HDMI en een Thunderbolt-aansluiting. Als maximale harddiskcapaciteit geeft Asus in de specs 750 GB op, in de presentatie was sprake van 1 TB. De body is 30,5 cm × 19,4 cm groot en 13 millimeter dik. Over het gewicht, de prijzen en de leverbaarheid liet Asus niets los. Bij de testapparaten konden we probleemloos switchen tussen de Android- en Windows-modus.

Meer over

Notebooks

Deel dit artikel

Lees ook

Verrijk je IT-kennis met elke editie van c’t magazine dankzij deze aanbieding

Met c’t krijg je onafhankelijke IT-informatie om je kennis up-to-date te houden en je er verder in te verdiepen. We geven je inzicht in nieuwe ontwikk...

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er