Asus grafische kaart met Nvidia GeForce RTX 2080 in het wit

Daniel Dupré
0

Asus heeft de ROG Strix GeForce RTX 2080 Super White Edition aangekondigd, een grafische kaart voor gamers met een nieuw, geheel wit design. De kaart is voorzien van de krachtigste gpu die Nvidia momenteel in zijn arsenaal heeft.

Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 SUPER White Edition

Hardwarefabrikant Asus heeft de kaart volledig in wit jasje gestoken, van de drie axial-tech ventilatoren, de behuizing, de aluminium backplate tot aan de geïntegreerde steunbeugel die voor extra stevigheid zorgt.

De ROG Strix grafische kaart wordt gemaakt met een techniek die Asus ‘Auto-Extreme Technology’ noemt, een geautomatiseerd productieproces waarbij alle soldeerpunten in één keer worden aangebracht, in plaats van in afzonderlijke fasen. Daardoor zou de thermische belasting van de componenten tijdens het lassen worden geminimaliseerd en wordt het gebruik van agressieve reinigingschemicaliën gereduceerd. Dit heeft volgens Asus een positief effect op de levensduur van de elektronica en is beter voor het milieu.

ROG-STRIX-RTX2080S-O8G-WHITE-GAMING_Light2

De grafische kaart neemt 2,7-slot aan ruimte in beslag. Dat komt door de grote heatsink en de drie witte ventilators die de warmte afvoeren wanneer de gpu stevig aan het rekenen slaat. Asus heeft de kaart voorzien van de nodige led-lampjes die de dankzij Asus Aura Sync gecoördineerd oplichten samen met andere Asus producten.

De ROG Strix GeForce RTX 2080 Super White Edition zal in februari 2020 wereldwijd beschikbaar zijn. Over de prijs is nog niets bekend.

Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Super White Edition
Graphics-engineNvidia GeForce RTX 2080 SUPER
Cuda-cores3072
KloksnelheidOC-modus: 1890 MHz (Boost Clock) Gaming-modus: 1860 MHz (Boost Clock) /1650 MHz (Base Clock)
Werkgeheugen8 GB GDDR6
Maximale resolutie7680 × 4320 pixels
Maximaal aantal displays4
Aansluitingen1 × USB Type-C, 2 × Native HDMI 2.0b, 2 × Native DisplayPort 1.4, 2 × 8 pins powerconnector
Bus-standaardPCIe 3.0
Afmetingen, gewicht30,5 × 13 × 5,4 cm, 1,42 kg

 

 

Meer hardwarenieuws lees je in c't mrt/2020

Deel dit artikel

Lees ook

Meer informatie over nieuwe Xbox-console bekend

Microsoft heeft meer informatie over de nieuwe Xbox-gameconsole bekendgemaakt. De Xbox Series X krijgt 12 teraflops aan rekenkracht en dat betekent tw...

Consumentenbond: koop geen elektronica buiten EU

De consumentenbond start een campagne om te waarschuwen voor de gevaren van elektronische apparaten gekocht buiten de EU. Bijna driekwart van de power...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er