Asus grafische kaart met Nvidia GeForce RTX 2080 in het wit

Daniel Dupré
0

Asus heeft de ROG Strix GeForce RTX 2080 Super White Edition aangekondigd, een grafische kaart voor gamers met een nieuw, geheel wit design. De kaart is voorzien van de krachtigste gpu die Nvidia momenteel in zijn arsenaal heeft.

Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 SUPER White Edition

Hardwarefabrikant Asus heeft de kaart volledig in wit jasje gestoken, van de drie axial-tech ventilatoren, de behuizing, de aluminium backplate tot aan de geïntegreerde steunbeugel die voor extra stevigheid zorgt.

De ROG Strix grafische kaart wordt gemaakt met een techniek die Asus ‘Auto-Extreme Technology’ noemt, een geautomatiseerd productieproces waarbij alle soldeerpunten in één keer worden aangebracht, in plaats van in afzonderlijke fasen. Daardoor zou de thermische belasting van de componenten tijdens het lassen worden geminimaliseerd en wordt het gebruik van agressieve reinigingschemicaliën gereduceerd. Dit heeft volgens Asus een positief effect op de levensduur van de elektronica en is beter voor het milieu.

ROG-STRIX-RTX2080S-O8G-WHITE-GAMING_Light2

De grafische kaart neemt 2,7-slot aan ruimte in beslag. Dat komt door de grote heatsink en de drie witte ventilators die de warmte afvoeren wanneer de gpu stevig aan het rekenen slaat. Asus heeft de kaart voorzien van de nodige led-lampjes die de dankzij Asus Aura Sync gecoördineerd oplichten samen met andere Asus producten.

De ROG Strix GeForce RTX 2080 Super White Edition zal in februari 2020 wereldwijd beschikbaar zijn. Over de prijs is nog niets bekend.

Asus ROG Strix GeForce RTX 2080 Super White Edition
Graphics-engineNvidia GeForce RTX 2080 SUPER
Cuda-cores3072
KloksnelheidOC-modus: 1890 MHz (Boost Clock) Gaming-modus: 1860 MHz (Boost Clock) /1650 MHz (Base Clock)
Werkgeheugen8 GB GDDR6
Maximale resolutie7680 × 4320 pixels
Maximaal aantal displays4
Aansluitingen1 × USB Type-C, 2 × Native HDMI 2.0b, 2 × Native DisplayPort 1.4, 2 × 8 pins powerconnector
Bus-standaardPCIe 3.0
Afmetingen, gewicht30,5 × 13 × 5,4 cm, 1,42 kg

 

 

Meer hardwarenieuws lees je in c't jul-aug/2020

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe Fritz!OS 7.20 biedt nog meer performance, gemak en beveiliging

AVM komt met een nieuwe versie van zijn besturingssysteem: Fritz!OS 7.20 met een nog betere performance met krachtige mesh-wifi en snelle VPN-verbindi...

Google onthult nieuwe smarthome-speaker

Google heeft een foto en een kort filmpje gepubliceerd waarin een nieuwe smart speaker wordt getoond. Daarmee reageert het bedrijf op beelden die al g...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er