Asus brengt met de RT-AX88U zijn eerste 802.11ax router uit

Noud van Kruysbergen
0

 

De RT-AX88U is de eerste router van Asus met de wifitechologie 802.11ax. Die technologie belooft een vier keer zo hoge data-throughput, waarbij in theorie een topsnelheid van 11 Gbit/s gehaald zou moeten kunnen worden. De RT-AX88U komt met zijn 1148 Mbit/s op de 2,4 GHz en 4804 Gbit/s op de 5 GHz daarbij op een totaal van 6000 Mbit/s. Hij heeft daar 4 x 4 MU-MIMO op zowel de 2,4GHz- als de 5GHz-band voor.

In de router zit een 1,8 GHz quadcore-processor met 256 MB flashgeheugen en 1 GB aan RAM. Naast de Gigabit-WLAN-poort zijn er aan de achterkant maar liefst 8 Gigabit-netwerkpoorten.

Daarnaast heeft deze Asus-router een aantal kenmerken die ook de routers uit eerdere series al hadden, zoals meerdere gastnetwerken, een VPN-client en -server, print- en fileserver en AiCloud voor je persoonlijke cloud. Daarnaast is er AiProtection Pro, voor een levenslange gratis bescherming van Trend Micro van alle aangesloten apparaten in je netwerk, waaronder IoT-devices. De ondersteuning voor AiMesh maakt het mogelijk een mesh-wifisysteem op te zetten met behulp van andere AiMesh-apparaten in je netwerk.

 

 

Meer nieuws over en tests van routers? Kijk in c't 05/2024

Meer over

Netwerken

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er