Augmented Reality bij Nederlandse CSI

Redactie
0

Op dit moment loopt er bij de politie een experiment met augmented reality. Het doel is om forensische experts direct op de plaats delict te hebben wanneer de eerste politieagent aanwezig is.

Dat gebeurt virtueel, want de experts kijken op afstand letterlijk over de schouder van de agent mee door de daarop bevestigde videocamera die beelden van de omgeving streamt. Zij kunnen dan de plaats delict direct gaan analyseren. De politieagent zelf draagt bij het experiment een smartphone op zijn arm. Daarop kan hij de beelden van zijn eigen camera zien, met daar overeen een laag met extra informatie en aanwijzingen (“let hierop”), cirkeltjes en pijlen die door de expert op afstand worden toegevoegd. Op die manier kan de agent ter plaatse veel efficiënter bepalen welke objecten nader onderzocht moeten worden in het laboratorium en ziet hij belangrijke sporen niet over het hoofd.

Samenwerking met TU Delft

Dit project is een samenwerkingsverband van de TU Delft en het Rotterdamse AR-bedrijf Twnkls met de nationale politie, het Nederlands Forensisch Instituut en de brandweer. Onderzoekers Stephan Lukosch en Dragoş Datcu van de faculteit Techniek, Bestuur en Management zijn al jaren bezig met deze ‘Mediated Reality’. Hiermee willen ze mensen wereldwijd laten samenwerken om hun expertise bij elkaar te brengen.

augmented reality

Foto: Dragoş Datcu.  Met augmented reality hoopt de Nederlandse politie een plaats delict sneller en efficiënter te kunnen analyseren.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er