Apps4Curaçao Pressure Cooker Week

Redactie
0

TNO bericht op zijn website over de Apps4Curaçao Pressure Cooker Week die onlangs op Curaçao gehouden is in het kader van het Cross Media Programma voor Curaçao.

Vanwege de gunstige geografische ligging van het eiland in het Caraïbisch gebied tussen Zuid-Amerika en Europa, kan het een belangrijke rol gaan spelen als cross media- en contenthub. TNO is een van de partijen die helpt om dit doel te realiseren. Om de bedrijvigheid in die sector te stimuleren, werd de  Apps4Curaçao Pressure Cooker Week gehouden.

Tijdens deze week (van 3 tot 10 maart) leerden de deelnemers onder intensieve begeleiding om een werkend app-prototype te bouwen, inclusief  marketing- en businessplan. Het winnende team ontwikkelde een nieuws-app voor ICT-bedrijf Ictual op basis van de populaire nieuwssite Versgeperst.nl. Deze app moet over ongeveer een maand in de App Store beschikbaar zijn.

Voor Apps4Curaçao werd samengewerkt met de digitale media-experts van Waag Society in Amsterdam. Binnen dit programma voert TNO tevens een Cross Media Monitor uit. Hierbij wordt onderzoek gedaan naar de huidige stand van zaken van de crossmedia-activiteiten op Curaçao.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er