Apple wijst medewerkers op gedragscodex

Redactie
0

Apple heeft zijn medewerkers verzocht de gedragscodex van het bedrijf door te nemen en overtredingen hiertegen te melden. Iedere medewerker zou de regels moeten begrijpen en aanhouden. Dat benadrukte Bruce Sewell, jurist bij Apple, in een door 9to5Macgepubliceerde interne mail.

“De richtlijnen zijn gebaseerd op Apples kernwaarden eerlijkheid, respect en vertrouwelijkheid”, zo schreef Sewell. Ook zou het de plicht van iedere medewerker zijn om je te houden aan wettelijke regels als kartelrecht en anti-corruptiemaatregelen. Verder staat in de mail dat de gedragscodex in een nieuwe versie in iBooks-formaat beschikbaar is.

“We do the right thing” voegde Tim Cook in een bijgevoegde videoboodschap toe en verwees daarmee naar een citaat van Martin Luther King. De CEO riep medewerkers nogmaals op om misstanden te melden – ook als dat soms moeilijk is. “Als het om Apple’s integriteit gaat, moet we ervan op de hoogte zijn”, benadrukte Cook. Het maakt daarbij niet uit of het om een kwaliteitsprobleem gaat of om een zakelijke handeling.

Het is niet duidelijk of een bepaald voorval aanleiding was tot deze mail – details over niet-gepubliceerde producten lekken bij Apple regelmatig uit, ondanks dat Cook vorig jaar aankondigde dat de inspanningen voor geheimhouding verdubbeld zouden worden. Momenteel werken er ruim 80.000 mensen in het concern, waarvan iets meer dan de helft in de retail-tak. Daarnaast zijn meer dan 1 miljoen medewerkers werkzaam in Apple’s distributiecircuit.

Meer over

Apple

Deel dit artikel

Lees ook

Ubuntu 24.04 LTS release: dit kun je verwachten van deze nieuwe versie

Canonical heeft de langverwachte release van versie 24.04 LTS van zijn eigen Linux distributie Ubuntu op tijd uitgebracht. Veel beheerders keken ernaa...

Flink besparen op internet en tv met deze Odido aanbieding

Ben je op zoek naar manieren om te besparen op internet en tv? Of het nu gaat om het vinden van een voordelig abonnement of vanwege een recente verhui...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er