Apple-patent voor Apple Watch camera

Daniel Dupré
0

Apple heeft een patent aanvraag ingediend waaruit kan worden afgeleid dat het bedrijf zoekt naar manieren om een camera toe te voegen aan zijn Apple Watch. Het patent is voor een armband waar je de lens uit kunt trekken.

Tot nu toe is er nog geen Watch met camera. Een reden daarvoor zou kunnen zijn dat het maken van foto’s en filmpjes niet handig is met een camera die in de behuizing is ingebouwd. Je moet dan je arm alle kanten op draaien om iets goed in beeld te krijgen of de smartwatch helemaal afnemen. Dan is er nog het probleem dat je niet goed zou kunnen zien wat je precies in beeld hebt.

Watch camera armband

(Bron: Apple / USPTO)

 

Apple lijkt dit op te willen lossen door de camera naar de polsband te willen verplaatsen. De lens zit op een band die je uit de camera kunt trekken, en zo op het onderwerp kunt richten dat je wilt fotograferen, zonder dat je je pols in vreemde hoeken moet draaien.

Of en wanneer er een Apple Watch met zo’n polsband verschijnt, is nog compleet onbekend. Apple dient met grote regelmaat patentaanvragen in, maar dat wil nog niet zeggen dat dit ook ooit naar de praktijk zal worden omgezet.

 

Een uitgebreide test van smartwatches vind je in c't mei/2019

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

KDE Plasma 6: dit is alles wat je moet weten over deze nieuwe versie

Met Plasma 6 heeft het KDE-team zijn bureaubladomgeving gemoderniseerd zonder deze op zijn kop te zetten. Veel veranderingen zijn uitgevoerd aan de ba...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er