Apple bindt CEO Yves Saint Laurent aan zich

Redactie
0

Paul Deneve (bron: Yves Saint Laurent)

Waarom haalt Apple de CEO van een van de bekendste modehuizen ter wereld in huis? Gisteren deelde Apple alleen mee dat Paul Deneve, baas van het haute-couture-label Yves Saint Laurent, tot vice-president is benoemd. Een woordvoerder liet tegenover Bloomberg en het Wall Street Journal-blog All Things Digital weten dat hij aan ‘speciale projecten’ werkt en hierover als ‘tweede man’ direct verslag doet aan Tim Cook.

Deneve was tussen 1990 en 1997 ook al actief voor Apple, destijds als manager in Europa. Daarna koos hij voor een loopbaan in de modewereld. Voor zijn tijd bij Saint Laurent leidde hij ondermeer de modehuizen Nina Ricci en Lanvin. Volgens de berichten zal Deneve niet de post van CEO over de meer dan 400 Apple Stores wereldwijd overnemen. De vacature is inmiddels, nadat de Britse detailmanager John Browett na zo’n negen maanden alweer opstapte, meer dan een half jaar niet ingevuld.

Volgens geruchten werkt Apple momenteel aan draagbare apparaten als de iWatch. Dat zou een mogelijke verklaring kunnen zijn voor de aanstelling van Deneve. Daarnaast bond Apple volgens Bloomberg ook een belangrijke manager van het Amerikaanse videoplatform Hulu aan zich om te onderhandelen met de Amerikaanse tv-branche.

Meer over

Apple

Deel dit artikel

Lees ook

Bestel nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

Windows Terminal Preview 1.21 biedt bufferherstel en virtueel notitieblok

Microsoft heeft de nieuwe Windows Terminal Preview 1.21 uitgebracht na ruim drie maanden. Deze preview introduceert nieuwe en experimentele functies v...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er