AOC introduceert nieuwe serie gaming-monitors met gebogen scherm

Daniel Dupré
0

Op tijd voor de feestdagen introduceert AOC de nieuwe G1-serie schermen voor gamers. Deze betaalbare monitors verschijnen in drie formaten: de C24G1 van 24 inch, de C24G1 van 27 inch en de C32G1 van 32 inch. De schermen hebben een verversingssnelheid van 144 HZ, ze hebben vier verschillende pixeloverdrive-instellingen om pixelovergangstijden aan te passen.

Gebruikers kunnen een MBR-functie (Motion Blur Reduction) activeren. Daarmee moet de strobe-achtergrondverlichting synchroon lopen met de verversingssnelheid. Dit moet voldoende helderheid en responsieve en scherpe afbeeldingen opleveren. In de schermen zit een VA-paneel (Vertical Alignment) die snel moeten zijn met een hoge kleurnauwkeurigheid en brede kijkhoeken, en een statische contrastverhouding hebben van 3000:1.

AOC C32G1 curved gaming monitor

 

De schermen hebben een gebogen paneel (1500R voor 24”, 1800R voor 27” en 31,5”), wat gebruikers het gevoel moet geven dat de monitor ze omhult. De schermen ondersteunen FreeSync waarmee de monitor de verversingsfrequentie kan afstemmen op de framerate van de GPU. Dan moet je wel een grafische kaart hebben van AMD die de techniek ondersteunt. Grafisch kaarten van Nvidia ondersteunen deze techniek niet.

Daarnaast zijn er gamingfuncties zoals AOC’s Game Color waarmee je de verzadigingsniveaus kunt aanpassen en Game Mode Settings om vooraf gedefinieerde instellingen voor verschillende gamegenres te selecteren. Met Dial Point plaats je een draadkruisoverlay over het beeld. Low Blue Light mode en Flicker-Free technologie zijn bedoeld voor de extra lange gaming-sessies.

De G1-serie schermen zijn per direct verkrijgbaar met een adviesprijs van €199 voor de C24G1, €249 voor de C27G1 en €299 voor de C32G1.

 

Deel dit artikel

Lees ook

webtip: in 360 graden bewonderen

Airpano.com toont een uitgebreide collectie van allerlei (vrijwel altijd bloedmooie) 360graden-shots van locaties op deze planeet, die met aardig wat ...

Robuuste Garmin smartwatch met kill-switch

Garmin heeft de tactix Delta aangekondigd, een multisport GPS-smartwatch die voldoet aan militaire normen. De smartwatch heeft bovendien een stealth-m...

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er