Android-apps snel zelf bouwen met Tasker

Redactie
0

Met de Android-app Tasker kun je je smartphone en tablet met behulp van simpele regels automatiseren. Met enkele klikken koppel je een actie aan een gebeurtenis, bijvoorbeeld “indien oplader aangesloten en tijdstip tussen 0 en 6 uur, dan wifi uitschakelen”. Daarmee zorg je ervoor dat je smartphone op het nachtkastje je niet midden in de nacht wakker maakt.

Tasker

De Tasker-app geeft een melding als er een nieuwtje op de c’t-website verschijnt.

Tasker App Factory

In combinatie met de uitbreiding Tasker App Factory kun je ook echte Android-apps maken. Die kun je als APK-bestand doorgeven aan wie je maar wilt. Die apps werken dan zonder Tasker en mogen zelfs in de Play Store worden opgenomen. Als je het concept eenmaal doorhebt, kun je handige apps voor Android snel en direct op je telefoon maken zonder aan de slag te hoeven met een ontwikkelomgeving als Android Studio. Je programmeert bloksgewijs in een grafische interface. Daar hoef je alleen wat rudimentaire kennis over de logische opbouw van scripts voor te hebben.

Tasker

Met de Tasker App Factory kun je echte Android-apps maken, die je als APK-bestand kunt doorgeven aan wie je maar wilt.

Alles wat je voor het maken van een eigen app nodig hebt, staat op Google Play. Installeer de 3 euro kostende Tasker en de gratis uitbreiding Tasker App Factory.

We beschrijven in dit artikel als voorbeeld hoe je een app maakt die regelmatig een website afgaat en een melding toont bij nieuwe nieuwsitems.

Lees de rest van het artikel vanaf pagina 132 in c’t 4.

Deel dit artikel

Lees ook

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

Met deze nieuwe Ziggo aanbieding hoopt de provider op nieuwe klanten

Vorig jaar schreven we al over zowel de KPN inflatiecorrectie 2023 als de Ziggo inflatiecorrectie 2023 die niet bij iedereen in de smaak was gevallen....

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
Peter Elitt
Lezer
Peter Elitt

Handig artikel, bedankt!
Groet,
Peter Damen Elitt