Analogue Pocket handheld retro-console verschijningsdatum bekend

Daniel Dupré
0

Het bedrijf Analogue heeft een verschijningsdatum bekendgemaakt voor zijn handheld-console, de Analogue Pocket. De retro-console zal in mei 2021 worden verscheept. Vanaf 3 augustus kun je de handheld vooruitbestellen.

Analogue Pocket handheld retro-console

Het ontwerp van de Analogue Pocket is ten opzichte van eerder gepubliceerde foto’s een beetje gewijzigd. De functieknoppen zitten nu in het midden onderaan. (Bron: Analogue)

De Analogue Pocket is ontworpen voor retrogames. Het bedrijf kondigde de Pocket aan in oktober vorig jaar. Met de console kun je games vanaf hun originele cartridges spelen. Gamecartridges van de Game Boy, Game Boy Color en Game Boy Advance kun je er direct in steken en via adapters ondersteunt de Pocket ook titels voor Game Gear, Neo Geo Pocket Color en Atari Lynx.

Qua uiterlijk doet de Pocket denken aan de Game Boy. Hij heeft een stuurkruisje en vier game- en enkele functieknoppen. Volgens Analogue is het lcd-scherm 3,5 inch groot en heeft het een resolutie van 1600 × 1440 pixels. Dit resulteert in een pixeldichtheid van 615 ppi. Dit overstijgt zelfs het aantal pixels van de huidige high-end smartphones. Deze hoge pixeldichtheid zal nauwelijks relevant zijn bij retrogames, waarvoor de Analogue Pocket eigenlijk bedoeld is.

Maar de Analogue Pocket is ook geschikt voor andere toepassingen. Zo zit er bijvoorbeeld een synthesizer in voorgeïnstalleerd. Bovendien wil Analogue dat ook onafhankelijke ontwikkelaars met het apparaat aan de slag kunnen.

In de Pocket zit een 4300-mAh accu die je via usb-c kunt opladen. Het apparaat geeft stereogeluid via twee ingebouwde luidsprekers of via een koptelefoon. In de Pocket zit ook een microSD-slot. De prijs is 200 dollar, zo’n 170 euro.

 

(Daniel Herbig / Daniel Dupré)

Meer hardwarenieuws lees je in c't 03/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

AZ – Ajax live kijken? Zo kun je kosteloos deze wedstrijd bekijken

De wedstrijd tussen AZ en Ajax staat voor de deur: morgen om 16:45 uur nemen deze twee topteams het tegen elkaar op. Wil je de wedstrijd live volgen, ...

Asus community event met onze lezers

Op woensdag 21 maart organiseerde Asus een event om hun nieuwe line-up van laptops te laten zien, waaronder de nieuwe Asus ZenBook Duo. Wij mochten ee...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er