Alexa-app voor Windows

Daniel Dupré
0
Amazon © Amazon

Amazon heeft een gratis versie van zijn Alexa-app voor Windows 10 beschikbaar gesteld. Daarmee werkt de spraakassistent nu ook op Windows-apparaten. Het voordeel hiervan is dat mensen nu ook Alexa kunnen gebruiken zonder dat je daar speciale hardware van Amazon voor nodig hebt, zoals de Amazon Echo.

De Windows 10 app is momenteel alleen nog maar beschikbaar in de Windows Store in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en in Duitsland, waar de spraak assistent ook al beschikbaar is. In 2019 zouden er meer landen en talen volgen.

Alexa sprak eerder al met Cortana, de spraak assistent van Microsoft. Daarmee konden gebruikers in Echo-luidsprekers ook Cortana activeren. Jeff Bezos, de grote baas van Amazon, is van mening dat beide assistenten elkaar goed aanvullen.

 

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er