Aldi brengt eerste phablet uit

Redactie
0

Aldi breidt de Wolfgang-serie uit met de AT-AS53N. Deze nieuwe smartphone heeft een 5,3″-IPS scherm met qHD-resolutie (960 x 540) en wordt daarmee de eerste phablet van de supermarktketen. Een prijs van onder de 300 euro en handige functies moeten de consument overhalen.

Binnenin werkt de dualcore A9-cpu van Cortex met 1.2 GHz. Video’s zouden daarmee vloeiend moeten worden afgespeeld. De nieuwe feature ‘boot acceleration’ moet ervoor zorgen dat veelgebruikte toepassingen sneller opstarten. Verder heeft de telefoon usb-host-functionaliteit, zodat je naast opladen via USB ook bestanden kunt uitwisselen of eventueel een toetsenbord of muis kunt aansluiten.

Het werkgeheugen van het apparaat bedraagt 1 GB. Verder heeft de phablet 16 GB aan opslagcapaciteit die is uit te breiden met behulp van een microSD-kaartje (max. 32 GB).

Fotoliefhebbers moeten worden gelokt met een 8MP-camera aan de achterzijde (3264 x 2448 pixels). De resolutie van de camera voorop heeft daarbij nog steeds 5 megapixels. Foto’s zijn direct op de smartphone te optimaliseren met de tools HDR en Face Beautifying. De functie ‘Picture Fit’ voegt meerdere afbeeldingen samen.

Door ‘Intelligent answer’ kun je een binnenkomend gesprek aannemen door het apparaat te schudden. Verder kun je een gesprek weigeren door het toestel om te draaien (‘Flip to mute’). Daarnaast beschikt de telefoon over dual-SIM, zodat je hem bijvoorbeeld makkelijker zowel privé als zakelijk kunt gebruiken. Het kan ook handig zijn als je regelmatig naar het buitenland reist.

De Wolfgang AT-AS53N is vanaf 6 april bij de Aldi leverbaar voor 279 euro. Een accu met hoge capaciteit, beschermhoes en stylus worden standaard meegeleverd.

Overige specificaties

– Android 4.1

– Chipset: MTK 6577T

– Video: 720p @30 Fps, 1080 @15fps

– GPS

– Dual Band 900/1800 UMTS 2100

– 2550 mAh Accu High Tension 4,35 volt

– Mini sim (2FF) Dual Sim support

– Bluetooth 4.0

– Afmetingen: 152 x 79,5 x 10,3 mm

– Gewicht: 199 gram

– Accelerometer, Gyro, Automatic Light Sensor, Compas,proximity sensor

Deel dit artikel

Lees ook

Nieuwe generatie Windows-laptops met AI aangekondigd door Microsoft

Microsoft markeert dit als het begin van een nieuwe generatie Windows-laptops. Het meest opvallende aan deze nieuwe generatie Windows-laptops met AI i...

Problemen met Patchday-updates van mei op Windows Server 2019

Sinds de laatste Patchday-updates van mei ondervinden gebruikers problemen met Windows Server 2019. De beveiligingsupdates van mei Patchday tonen herh...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er