Aldi brengt eerste phablet uit

Redactie
0

Aldi breidt de Wolfgang-serie uit met de AT-AS53N. Deze nieuwe smartphone heeft een 5,3″-IPS scherm met qHD-resolutie (960 x 540) en wordt daarmee de eerste phablet van de supermarktketen. Een prijs van onder de 300 euro en handige functies moeten de consument overhalen.

Binnenin werkt de dualcore A9-cpu van Cortex met 1.2 GHz. Video’s zouden daarmee vloeiend moeten worden afgespeeld. De nieuwe feature ‘boot acceleration’ moet ervoor zorgen dat veelgebruikte toepassingen sneller opstarten. Verder heeft de telefoon usb-host-functionaliteit, zodat je naast opladen via USB ook bestanden kunt uitwisselen of eventueel een toetsenbord of muis kunt aansluiten.

Het werkgeheugen van het apparaat bedraagt 1 GB. Verder heeft de phablet 16 GB aan opslagcapaciteit die is uit te breiden met behulp van een microSD-kaartje (max. 32 GB).

Fotoliefhebbers moeten worden gelokt met een 8MP-camera aan de achterzijde (3264 x 2448 pixels). De resolutie van de camera voorop heeft daarbij nog steeds 5 megapixels. Foto’s zijn direct op de smartphone te optimaliseren met de tools HDR en Face Beautifying. De functie ‘Picture Fit’ voegt meerdere afbeeldingen samen.

Door ‘Intelligent answer’ kun je een binnenkomend gesprek aannemen door het apparaat te schudden. Verder kun je een gesprek weigeren door het toestel om te draaien (‘Flip to mute’). Daarnaast beschikt de telefoon over dual-SIM, zodat je hem bijvoorbeeld makkelijker zowel privé als zakelijk kunt gebruiken. Het kan ook handig zijn als je regelmatig naar het buitenland reist.

De Wolfgang AT-AS53N is vanaf 6 april bij de Aldi leverbaar voor 279 euro. Een accu met hoge capaciteit, beschermhoes en stylus worden standaard meegeleverd.

Overige specificaties

– Android 4.1

– Chipset: MTK 6577T

– Video: 720p @30 Fps, 1080 @15fps

– GPS

– Dual Band 900/1800 UMTS 2100

– 2550 mAh Accu High Tension 4,35 volt

– Mini sim (2FF) Dual Sim support

– Bluetooth 4.0

– Afmetingen: 152 x 79,5 x 10,3 mm

– Gewicht: 199 gram

– Accelerometer, Gyro, Automatic Light Sensor, Compas,proximity sensor

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er