Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Elwin Hodžić
0

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Ook brengt Acer de nieuwe Predator Helios Neo 14 uit, een draagbare AI-gaminglaptop met Intel Core Ultra-processors. Verder kondigt Acer de nieuwe Acer Nitro 16 gaminglaptop aan met Intel Core-processors uit de 14e generatie en verbeteringen aangestuurd door AI.

Acer Nitro 14

De nieuwe Nitro 14 (AN14-41) is een compacte laptop met een strak ontwerp en krachtige specificaties. Hij bevat een AMD Ryzen 7 8845HS-processor met geïntegreerde Ryzen AI en een Nvidia GeForce RTX 4060 met DLSS 3.5-technologie voor goede visuals en snelle framesnelheden. Het 14-inch WQXGA-beeldscherm met een vernieuwingsfrequentie van 120 Hz en ondersteuning voor het volledige sRGB-kleurengamma moet voor hoogwaardige beelden zorgen.

Het dubbele ventilatorsysteem met Vortex Flow verbetert volgens Acer de koeling van de cpu, gpu en andere componenten. De laptop biedt uitgebreide connectiviteitsopties, goed geluid met DTS:X Ultra Audio en Acer PurifiedVoice 2.0, en een HD-webcam met AI-aangestuurde Acer PurifiedView voor geoptimaliseerde videogesprekken. Gebruikers kunnen de NitroSense-app gebruiken om de instellingen aan te passen en de Experience Zone verkennen voor informatie over alle AI-gerelateerde functies.


Meer van dit soort nieuwtjes?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Acer Nitro 16

De Acer Nitro 16 is een 16-inch gaminglaptop die zowel gaming als werkprestaties verbetert. Met een Intel Core i7 14700HX-processor en een Nvidia GeForce RTX 4060-GPU levert hij krachtige prestaties voor veeleisende games en software. De hybride architectuur van de Intel-processor en de Ada Lovelace-architectuur van de NVIDIA GPU zorgen volgens Acer voor verbeterde prestaties en grafische mogelijkheden, inclusief raytracing en DLSS 3.5.

Het 16-inch WQXGA-scherm met een vernieuwingsfrequentie van 165 Hz en volledige sRGB-ondersteuning zorgt voor een meeslepende ervaring. Met Windows 11, Copilot-integratie en AI-verbeterde oplossingen voor videoconferencing biedt de Nitro 16 volgens Acer een intuïtieve gebruikservaring. De laptop heeft ook aanpasbare prestatiemodi, RGB-toetsenbordverlichting en een geavanceerd thermisch ontwerp met dubbele ventilatoren en koelsystemen. Om onderbrekingen te minimaliseren volgens Acer, is hij uitgerust met Intel Killer DoubleShot Pro en ThunderBolt 4-poorten.

Predator Helios Neo 14

De Predator Helios Neo-lijn voegt nu een compacter model toe, de Predator Helios Neo 14, zonder concessies te doen aan de prestaties. Uitgerust met een Intel Core Ultra 9-processor 185H en een NVIDIA GeForce RTX 4070 GPU met ondersteuning voor DLSS 3.5, levert deze laptop uitstekende prestaties en een realistische beeldweergave. De laptop beschikt over een WQXGA-monitor met 165 Hz, volledige sRGB-ondersteuning en compatibiliteit met NVIDIA G-SYNC voor haarscherpe details.

Thermische oplossingen omvatten een dubbel ventilatorsysteem, thermisch geleidingsmateriaal op basis van vloeibaar metaal en brede vectorwarmtepijpen. Andere functies zijn onder meer Intel Killer Wi-Fi 6E-connectiviteit, een ThunderBolt 4-poort, MicroSD-kaartlezer en verbeterde audio/video met Acer PurifiedVoice 2.0 en Acer PurifiedView webcamoplossingen. Gebruikers kunnen AI-aangedreven functies benutten via de PredatorSense-app, inclusief Copilot en aanpasbare apparaatinstellingen.


Meer weten over gaminglaptops van Acer en andere fabrikanten?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Tot slot

Als je geïnteresseerd bent in een van deze laptops, zijn de prijzen als volgt:

  • De Acer Nitro 14 (AN14-41) is verkrijgbaar in de Benelux vanaf juli voor EUR 1199, inclusief BTW, consumentenadviesprijs.
  • De Predator Helios Neo 14 (PHN14-51) is verkrijgbaar in de Benelux vanaf juli voor EUR 1999, inclusief BTW, consumentenadviesprijs.
  • Het is nog niet bekend wanneer de Acer Nitro 16 (AN16-73) beschikbaar zal zijn en tegen welke prijs.

Voor informatie over beschikbaarheid, productspecificaties en prijzen in specifieke markten kun je contact opnemen met Acer via de website

Meer over

Acerlaptop

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er