Aantal vrouwen en ouderen die gamen groeit

Daniel Dupré
0

Een onderzoek van Talpa Gaming en Mediabrands heeft aangetoond dat het aandeel vrouwen en ouderen onder de gamers in Nederland groeit.

Talpa Gaming heeft samen met het Marketing Sciences team van Mediabrands onderzoek gedaan naar de ontwikkeling van gaming in Nederland en de manieren waarop verschillende doelgroepen gamen. Een van de resultaten is dat volgens de onderzoekers het aandeel vrouwelijke gamers in Nederland aanzienlijk toeneemt. Bovendien zouden ook steeds meer ouderen zo nu en dan een game spelen. Daardoor zou adverteren in games ook steeds aantrekkelijker worden.

Volgens het onderzoek zijn er in Nederland ruim 8,3 miljoen mensen die gamen. Daarbij wordt er onderscheid gemaakt tussen hardcore gamers, de veel en fanatiek gamen, en casual gamers, die alleen ter ontspanning een spelletje spelen.

Het onderzoek wijst uit dat 30% van de fanatieke games vrouwelijk is. Bij de casual gamers zijn vrouwelijke gamers dominant met bijna 70%.

Een ander resultaat van het onderzoek is dat gamen ook een belangrijke en groeiende vorm van vrijetijdsbesteding is voor ouderen. 47% van de mensen in de leeftijdscategorie 50 – 75 speelt videogames, waarbij vooral puzzelgames een geliefd genre is, met gratis games als Wordfeud en Candy Crush in het bijzonder. Ruim driekwart van de ouderen geeft aan daarbij geen moeite te hebben om met reclame-uitingen tijdens het spelen van een gratis spel.

De onderzoekers zeggen dat gaming de snelst groeiende vorm van entertainment is in Nederland. Veel Nederlanders spelen dagelijks casual games, waarbij ze plezier en ontspanning aangeven als belangrijkste motieven. Dat maakt de mogelijkheid op reclame-uitingen binnen games interessant voor bedrijven.

Talpa Gaming en Mediabrands heeft een PDF met de onderzoeksresultaten gepubliceerd.

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste IT-nieuws en de nieuwste online-artikelen? Meld je dan hier aan voor onze nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer nieuws lees je in c't magazine 11/2023

Meer over

Gaming

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Alleen vandaag & morgen nog de nieuwe ChatGPT special mét gratis verzending

Ontdek zelf de kracht van ChatGPT en leer hoe je in een handomdraai teksten over elk onderwerp schrijft en hoe je je eigen teksten beter en mooier kun...

Met deze Odido aanbieding kun je flink besparen op internet en tv

Ben je op zoek naar een goede deal voor je internet en tv abonnement omdat je bijvoorbeeld wilt besparen op internet en tv of omdat je gaat verhuizen?...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er