Aanbiedingen Windows-8-upgrades lopen af

Redactie
0

Sinds de introductie van Windows 8 biedt Microsoft diverse aanbiedingen om voor een zeer gunstige prijs te upgraden naar het nieuwste besturingssysteem. Als je daar nog van wilt profiteren, moet je wel snel zijn: op 31 januari eindigen al deze acties en daarna moet je er behoorlijk wat meer voor betalen.

Momenteel kun je een upgradelicentie voor slechts 30 euro downloaden. Wil je hem op dvd toegezonden krijgen, dan betaal je 30 euro meer (incl. BTW). Hetzelfde ben je ongeveer kwijt voor het Pro-Pack, die de eenvoudige Core-versie van Windows 8 upgradet. MS biedt het Media Center, dat standaard niet meer in Windows 8 zit, momenteel zelfs gratis aan.

Als je tussen 2 juni 2012 en 31 januari 2013 een nieuwe pc hebt gekocht waarop Windows 7 geïnstalleerd is (of je wilt zo’n computer nog kopen), dan betaal je slechts 15 euro voor de Pro-versie. Dit aanbod is zelfs geldig tot eind februari.

Lopen de kortingsacties af, dan wordt het meteen een stuk minder interessant voor een upgrade. De prijs loopt dan direct op tot 280 euro. Systembuilder-licenties zijn daarbij duidelijk goedkoper. Deze versies zijn al langer als Windows 8 Core voor 80 of  100 euro (32- respectievelijk 64-bit) verkrijgbaar of als Pro-versie voor 140 euro. Daarmee krijg je een volledige versie waarmee je Windows zonder poespas compleet nieuw kunt installeren.

Het Pro-Pack met Media Center kost na 31 januari zo’n 160 euro. Als je al in het bezit bent van de Pro-versie, kun je Media Center er voor 10 euro bij kopen.

Als je nu nog voor de downloadversie van Windows 8 gaat, krijg je naast een productsleutel per e-mail nog een link naar de upgrade-assistent. Deze wizard downloadt de installatiebestanden voor het platform waarop de pc op dat moment draait. Op een 32-bit besturingssysteem krijg je dan dus de bestanden voor de 32-bit versie van Windows 8. Wil je toch liever naar de 64-bit variant overstappen, dan hoef je alleen maar de 64-bit testversie van Windows 8 te downloaden. Installeer die vervolgens op een virtuele machine en voer de download op die manier uit. Wil je beide varianten, dan kun je de wizard op twee systemen uitvoeren en zodoende in het bezit komen van zowel de 32- als de 64-bit versie. Koop je een Systembuilder-versie, dan moet je voor aanschaf al beslissen of je een 32- of 64-bit variant wilt.

Als je een upgradelicentie van Windows 8 hebt aangeschaft, kun je ook even wachten met upgraden. Je hoeft dat niet per se voor 31 januari te doen, installeren en activeren is daarna ook nog mogelijk. Dat geldt echter niet voor de licentiesleutel voor Media Center. In de voorwaarden staat dat je de licentie voor 31 januari moet gebruiken. Het is nog onbekend of je Media Center met een eenmaal geactiveerde licentie ook op een later tijdstip opnieuw mag installeren.

Deel dit artikel

Lees ook

Acer kondigt maar liefst drie nieuwe gaminglaptops aan

Acer lanceert maar liefst drie nieuwe gaminglaptops. Zo introduceren ze de nieuwe Nitro 14 gaminglaptop met processors uit de AMD Ryzen 8040-serie. Oo...

20 jaar Fritzbox: een blik op zowel het verleden als de toekomst

De rode routers hebben zowel in Duitsland als Nederland een aanzienlijke niche veroverd en hebben een loyale schare fans. We kijken in dit artikel nie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er
PB
Lezer
PB

“MS biedt het Media Center, dat standaard niet meer in Windows 8 zit, momenteel zelfs gratis aan.” Bovenstaande pagina heb ik 3 weken meerdere malen dagelijks geprobeerd , zonder succes . 9 verschillende email adressen geprobeerd , verschillende pc’s , verschillende operating systems , verschillende browsers .. niets . Error : We couldn’t process your order. Live chat met Microsoft geprobeerd om het probleem aan te pakken , zij wilden mij niet helpen omdat ik in EU woonde . Livechat is enkel voor US+Canada blijkbaar . Volgende stap , gebeld naar lokaal Microsoft nummer . Bijna 10€ belkosten voor het… Lees verder »