95 procent van alle geldautomaten draait op Windows XP

Noud van Kruysbergen
0

Volgens een bericht van Businessweek draait nog 95 procent van alle circa drie miljoen geldautomaten wereldwijd op Windows XP. Het upgraden van die apparaten verloopt maar langzaam, hoewel Microsoft het einde van de support voor Windows XP al meerdere malen heeft aangekondigd (en weer uitgesteld). Begin april 2014 is het nu definitief het ‘End of Life’ voor het bijna 13 jaar oude besturingssysteem.

Dat betekent  dat er geen systeemupdates of hot-fixes voor veiligheidsgaten meer zullen komen. In tegenstelling tot wat oorspronkelijk de bedoeling was, wil Microsoft nog wel de virusdefinities voor zijn virusscanner Microsoft Security Essentials voor XP beschikbaar blijven stellen tot 14 juli 2015.

Aravinda Korala, CEO van een bedrijf dat software ontwikkelt voor geldautomaten, schat dat de Amerikaanse bankinstellingen tot aan de deadline van april slechts ongeveer 15 procent van hun automaten naar Windows 7 zullen hebben geüpgraded. Bij veel machines is een simpele upgrade niet mogelijk omdat de hardware te oud is. Dan resteert alleen nog een volledige vervanging.

Angst om je geld te verliezen hoef je als klant niet te hebben, de banken vergoeden de schade als het gaat om gemanipuleerde geldautomaten in principe.

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er