50 miljard downloads uit App Store

Redactie
0

Als je regelmatig een kijkje neemt op de website van Apple, zag je bovenin al prominent een teller in beeld. Gisteravond was het dan zover: uit de App Store zijn door gebruikers van een iPhone, iPad en iPod touch 50 miljard apps gedownload. Hierbij zou het gaan om unieke downloads (exclusief herhaalde downloads en updates). De gelukkige die daadwerkelijk de 50 miljardste app op zijn mobiele apparaat heeft binnengehaald, is de Amerikaan Brandon Ashmore uit Mentor (Ohio). Hij heeft daarmee een waardebon van 10.000 dollar gewonnen.

Het aantal downloads heeft het afgelopen jaar een sterke groei doorgemaakt. De helft van het huidige aantal was namelijk pas zo’n veertien maanden geleden bereikt: in maart 2012 werd de grens van 25 miljard apps overschreden, bijna vier jaar nadat de App Store haar digitale deuren opende.

Inmiddels worden er in de App Store 850.000 apps aangeboden, waaronder 350.000 speciaal voor de iPad; per kwartaal betaalt Apple waarschijnlijk meer dan 1 miljard dollar aan derden die hun software via Apples digitale winkel verkopen.

Het bereiken van de mijlpaal van 50 miljard viel uitgerekend op de dag waarop Google I/O, de ontwikkelaarsconferentie van het bedrijf, van start ging. In de Google Play Store zijn inmiddels meer dan 48 miljard Android-apps gedownload.

Deel dit artikel

Lees ook

Pre-order nu de nieuwe special: Alles over Artificiële Intelligentie

De ontwikkelingen op het gebied van Artificiële Intelligentie volgen elkaar snel op. Je kunt er niet alleen artikelen mee (door laten) schrijven, foto...

NordVPN aanbieding: dit is dé deal die jij nodig hebt van deze VPN-dienst

Ben je op zoek naar een goede NordVPN aanbieding? Dan hebben wij goed nieuws voor je! Wij hebben dé deal voor jou gevonden voor NordVPN die je via de ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er