1,5 miljoen Surface-tablets verkocht

Redactie
0

Microsoft heeft volgens een Amerikaans bericht tot nu toe 1,5 miljoen Surface-tablets verkocht. De in oktober geïntroduceerde versie met het afgeslankte besturingssysteem Windows RT is iets meer dan een miljoen keer over de toonbank gegaan, zo meldt het financiële persbureau Bloomberg met een verwijzing naar mensen met kennis van zaken. De iets later ingevoerde en duurdere Surface Pro met Windows 8, die onlangs in het nieuws kwam vanwege leverproblemen, zou tot nu toe zo’n 400.000 keer verkocht zijn. De zaken lopen daarmee langzamer dan gehoopt.

Microsoft zou alleen al drie miljoen Surfaces met Windows RT besteld hebben. Het bedrijf noemt vooralsnog zelf geen afzetcijfers of prognoses. Volgens de door Bloomberg genoemde cijfers heeft Microsoft maar een klein aandeel van de tablet-markt. Afgelopen jaar werden volgens schattingen van marktonderzoeksbureau IDC wereldwijd ruim 128 miljoen tablets verkocht. Ongeveer de helft daarvan waren iPads. Dit jaar wordt een afzet van 190 miljoen tablets verwacht. IDC gaat ervan uit dat de apparaten met Android dit jaar voor het eerst sinds de marktintroductie in 2010 de iPad zullen inhalen.

Deel dit artikel

Lees ook

Sega toont mini retro Game Gear Micro

Kleurrijk, klein met vier klassieke games: Sega heeft vier verschillende versies van de draagbare mini-console Game Gear Micro gepresenteerd.

Verschijningsdatum bèta-versie Android 11 uitgesteld

Google heeft de lancering van de bètaversie van Android 11 die op 3 juni zou verschijnen uitgesteld, vermoedelijk als gevolg van de onrusten in de VS.

Interessant voor jou

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er