Windows 11 up-to-date houden en de beveiliging

Alieke van Sommeren
0

Windows 11 up-to-date houden en de beveiliging worden ook geregeld vanuit de app Instellingen. Automatische updates, geavanceerde opties,  de virusscanner Defender en het maken van een back-up zijn essentiële onderdelen voor het bijwerken en veilig houden van de computer.


Windows 11 up-to-date


Voor de veiligheid van je systeem is het belangrijk dat het regelmatig bijgewerkt wordt. Bij Windows 11 worden systeem- en app-updates standaard automatisch binnengehaald als je computer even niets te doen heeft. Je kunt echter zelf de tijden aangeven wanneer Windows dat voor je moet doen.

Software is nooit af. Niet alleen worden er regelmatig handige features bij bedacht, er komen ook continu foutjes in de code aan het licht. Die maken het systeem kwetsbaar voor aanvallen.

Het is dan ook belangrijk dat ze verholpen worden. Dat gebeurt met updates. Vanwege het belang van de veiligheid kiest Microsoft er bij Windows 11 voor om systeem- en app-updates automatisch door te voeren.

Je kunt bij de systeemupdates alleen nog zelf de momenten kiezen waarop de computer mag herstarten om het installeren te voltooien.


1 – Windows 11 Up-to-date houden

Bij Windows Update zie je alle updates die beschikbaar zijn of al geïnstalleerd zijn. Updates onder Windows 11 worden automatisch geïnstalleerd, maar je kunt ook handmatig zoeken.

Windows 11 up-to-date

 


2 – Geavanceerd up-to-date houden

Klik je op ‘Geavanceerde opties’, dan kun je nog meer instellingen aanpassen, zo is daar ondermeer:

  • instellen nog meer updates te krijgen
  • een melding te krijgen om te her­starten
  • de geschiedenis van updates bekijken.

Windows 11 up-to-date


3 – Windows 11 eigen virusscanner

Windows Defender is de naam van de virusscanner die standaard in Windows zit.

Hij is te vinden via ‘Privacy & beveiliging’ door verder te klikken via ‘Windows-beveiligingsopties openen’.


4 – Back-up en Herstelpunten maken onder Windows 11

Een back-up van je systeem is altijd raadzaam. Daarmee voorkom je dat je al je bestanden kwijt raakt. Je komt bij de back-upopties via Accounts en dan ‘Windows back-up’.


Meer over de back-up staat in nog te verschijnen artikelen. Van bestanden back-up maken, Herstelpunten maken en Bestanden terugzetten

Met de special ben je snel thuis in de nieuwe Windows-versie.

Meer over

Software

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows 11 Instellingen aanpassen

In Windows 11 Instellingen aanpassen is constant aan het verandering onderhevig. Het Configuratiescherm wordt minder belangrijk.

Windows 11 Configuratiescherm – een selectie uit de opties

In het Windows 11 Configuratiescherm is de indeling veranderd van dé plek waar je alles kon instellen naar een overlap met Instellingen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er