Windows 11 Firewall uitzetten – waar zit deze functie

Daniel Dupré
0

De Windows 11 Firewall uitzetten verlaagt de bescherming tegen onbevoegde toegang. Een signaal rechtsonder waarschuwt wanneer de computer niet beveiligd is. Onder de instelling ‘Windows-beveiliging’ pas je de firewall- en netwerkbeveiliging aan. Hier bekijk je alle netwerkverbindingen en stel je de Windows Firewall in. Daarnaast kun je hier problemen met je netwerk en internet oplossen.Blijf op de hoogte van ontwikkelingen van Windows 11!
Schrijf je in voor de nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.


Windows 11 Firewall uitzetten – de route

  • Klik in Windows 11 met de rechtermuisknop op de startknop. Of: ga via Start/Windows-toets.
  • Ga naar Instellingen in het menu.
  • Selecteer links in het menu Privacy & beveiliging.
  • Klik daarna op Windows-beveiliging.
  • Vervolgens kies je Firewall en netwerkbeveiliging

Opties onder Windows 11 beveiliging

1 – Netwerkbeveiliging

Open in het menu links de optie ‘Firewall en netwerkbeveiliging’. Daar kun je onder andere netwerkverbindingen bekijken en firewall-instellingen aanpassen. Je kunt de Firewall aan- of uitzetten

Windows 11 Firewall uitzetten


2 – Netwerkopties

Klik op ‘Particulier netwerk’ of ‘Openbaar netwerk’, afhankelijk van het netwerk waarmee je verbonden bent. Je kunt daar onder ­andere alle binnenkomende verbindingen blokkeren. Daar zie je onder Microsoft Defender Firewall de aan- en uitschuif voor de beveiliging.

Windows 11 Firewall uitzetten


3 – Meer instellingen

Keer terug naar de ‘Firewall- en netwerkbeveiliging’-pagina. Onderaan de pagina zie je verschillende extra instellingen staan. Klik op ‘Een app toestaan door de firewall’.

app toestaan firewall


4 – Apps toestaan

Wanneer je de firewall aan hebt staan, kunnen bij sommige apps functies worden geblokkeerd. Door te klikken op ‘Een andere app toestaan…’ kun je handmatig apps aan de lijst toevoegen.

handmatig toestaan app


Met de special ben je snel thuis in het nieuwe Windows 11

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Windows 11 updates en beveiliging instellen – waar doe je dit

Met Windows 11 updates worden je systemen bij de tijd gehouden, verder zijn er geavanceerde opties en de eigen virusscanner.

Windows 11 up-to-date houden en de beveiliging

Windows 11 up-to-date houden en de beveiliging worden ook geregeld vanuit de app Instellingen en bevat essentiële onderdelen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er