Windows 11 Bluetooth koppelen en apparaten aansluiten

Alieke van Sommeren
0

Onder Windows 11 Bluetooth koppelen en scanner, printers en muis kunnen beheren zit ook in de app Instellingen. Ook het automatiseren van taken valt hier onder. Lang was het Configuratiescherm dé plek waar je alles kon instellen wat je wilde, maar de belangrijkste hub is nu Instellingen. Het lijkt erop dat Microsoft nog bezig is met het Configuratiescherm verder te ontmantelen, steeds meer van de instelbare opties zijn inmiddels ondergebracht bij de Instellingen.


Windows 11 bluetooth


De toegang voor Bluetooth & apparaten staat in de linkerrij als tweede vermeld

Windows 11 Bluetooth


Windows 11 Bluetooth & apparaten


1 – Apparaten toevoegen via ‘bluetooth en apparaten’

Onder Instellingen van Windows 11, bij ‘Bluetooth & apparaten’ kun je (bluetooth-)apparaten toevoegen via onder andere de grote knop ‘Apparaat toevoegen’ bovenin beeld. Er wordt gevraagd welk soort apparaat je wilt toevoegen.

Windows 11 Bluetooth


2 – Aangesloten spullen

Naast een printer of scanner is er nog meer hardware op een computer aangesloten, zoals je muis, toetsenbord en monitor. Klik op ‘Meer apparaten’ voor een lijst met de aangesloten hardware.

Wat is aangesloten


3 – Windows 11 – Printers en scanners koppelen

Het toevoegen van hardware kan ook via de losse onderdelen, bijvoorbeeld via ‘Printers en scanners’. Als je apparaat niet direct herkend wordt, is er ook de optie om hem handmatig toe te voegen.

printer en scanner


4 – Automatiseren van taken onder ‘Windows 11 Bluetooth en apparaten’

Bij ‘Automatisch afspelen’ kun je een bepaalde actie vastleggen voor een verwisselbare schijf of geheugenkaart, zoals er voor kiezen dat in dat geval Verkenner moet worden geopend.

automatiseren van taken


5 – Instellingen voor muis en touchpad in Windows 11

Open het onderdeel Muis. Je kunt daar onder andere de primaire muisknop wisselen en het muiswiel aanpassen. Wanneer je een laptop hebt, kun je bij Touchpad de instellingen aanpassen.

muis en touchpad

 

 

 


(Deze informatie is afkomstig uit het artikel van Alieke van Sommeren, De complete gids voor Windows 11)


 

 

 

Met de special ben je snel thuis in de nieuwe Windows-versie.

Meer over

Bluetooth

Deel dit artikel

Alieke van Sommeren
Alieke van SommerenTypen geleerd op een 8086 met DOS 5.0 en al vroeg zelf aan het pc-(ver)bouwen geslagen. Speelt graag pc-games, houdt van gadgets en klikt ook wat rond op een MacBook.

Lees ook

Windows 11 Instellingen aanpassen

In Windows 11 Instellingen aanpassen is constant aan het verandering onderhevig. Het Configuratiescherm wordt minder belangrijk.

Windows 11 Configuratiescherm – een selectie uit de opties

In het Windows 11 Configuratiescherm is de indeling veranderd van dé plek waar je alles kon instellen naar een overlap met Instellingen.

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er