Turn-key kantoorruimtes zijn interessant voor IT-bedrijven

Redactie
0

Als je een eigen bedrijf hebt dan zou je ervoor kunnen kiezen om hiermee aan de slag te gaan vanuit je eigen huis. Daarnaast kun je natuurlijk ook een turn-key kantoor huren met een al bestaande en goede IT-infrastructuur.

Dit zal uiteraard op de lange termijn meer geld kosten, maar voor veel bedrijven is dit toch de betere optie. Dit heeft ook te maken met het werkkapitaal van het bedrijf. Dit is met name het geval als je mensen in dienst hebt. Je zou dan onder meer een turn-key kantoorruimte kunnen huren. Zo’n kantoor zal sleutelklaar opgeleverd worden, wat eigenlijk de vertaling van turn-key is. Alles wordt dus voor jou geregeld waardoor jij veel tijd over hebt. Dit kun je besteden aan andere belangrijke dingen. Het huren van een turn-key kantoor heeft een aantal voordelen, zoals je in dit artikel kunt lezen.

Geen kosten voor de inrichting

De turn-key kantoorruimtes zorgen er onder meer voor dat je niet de normale secundaire kosten hebt die je wel zult krijgen bij de meeste ongemeubileerde kantoren. Hierbij kun je over het algemeen denken aan onderhoud, schoonmaak, voorzieningen, et cetera. In de meeste gevallen zitten deze kosten namelijk inbegrepen in de prijs van een gemeubileerde ruimte. Doordat al deze diensten inbegrepen zijn, zal de prijs van een turn-key kantoor je een veel beter beeld geven van de daadwerkelijke kosten die je elke maand moet betalen voor het pand. Bij het huren van een traditionele kantoorruimte is de prijs namelijk niet altijd even duidelijk, wat natuurlijk niet bepaald handig is voor jou als IT ondernemer.

Ruimte om te groeien

Daarnaast heb je in een turn-key kantoor vaak ook de ruimte om te groeien met je bedrijf. Naar alle waarschijnlijkheid zal dit immers wel het doel zijn van je onderneming, wie wil nou niet uitbreiden? Door te kiezen voor een gemeubileerde kantoorruimte zal je zeker deze mogelijkheid hebben. Als je een kantoor koopt die nog gemeubileerd moet worden dan kan dit natuurlijk ook, maar dan zullen de meeste bedrijven wel uiteindelijk een stuk meer overhead betalen voor een grotere ruimte die de groei mogelijk maakt maar die op het moment nog niet nodig is. Om de toekomstige groei te waarborgen moet je deze onnodige uitgaven al gaan plannen, wat een grote aanslag op het budget van je bedrijf kan betekenen.

Klaar om in te trekken

De turn-key kantoren zijn bovendien echt ideaal omdat ze eigenlijk al helemaal klaar zijn. Hierdoor kun jij er met je bedrijf direct intrekken zonder enige moeite. Deze gemeubileerde kantoorruimtes zijn dan ook de snelste en meest kosteneffectieve wijze om je onderneming te verhuizen naar een nieuw pand. Dit is tevens het geval als je je bedrijf gaat uitbreiden naar een nieuwe markt. Natuurlijk zal het verhuizen van kantoren alsnog tijd kosten, maar dit zal wel een stuk minder zijn bij een turn-key kantoorruimte ten opzichte van een kantoor dat nog gemeubileerd en ingericht moet worden. De tijd dat je bedrijf verliest aan de verhuizing zal hierdoor geminimaliseerd worden.

Flexibel contract 

Omdat de turn-key kantoorruimtes over het algemeen voldoen aan de behoeften en eisen van allerlei verschillende soorten bedrijven, zijn ze in de meeste gevallen de meest flexibele optie op het gebied van de huurovereenkomsten van kantoren. Traditionele huurcontracten voor kantoorruimtes zullen meestal drie tot vijf jaar duren, al kan de looptijd zelfs nog langer zijn. Gemeubileerde kantoren zijn daarom meestal geschikt voor de eigenaren van bedrijven die juist een ruimte willen voor een kortere termijn. Dit is het geval aangezien de meeste verhuurders van de turn-key kantoren ook opties hebben voor huurtermijnen van een jaar.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Chat GPT gebruiken: dit kun je allemaal doen met de chatbot van OpenAI

OpenAI heeft de ChatGPT-bot ontwikkeld als een taalmodel dat is getraind op een enorme hoeveelheid tekst op het internet. Je kunt ChatGPT gebruiken om...

Raspberry Pi alternatieven: dit zijn vijf goede opties om te overwegen

De constante populariteit van de Raspberry Pi heeft geleid tot een groeiende vraag naar alternatieven die meer prestaties bieden tegen een betaalbare ...

0 Praat mee