Doe meer met Chromebook Plus en de Acer CB514 en CB515

Blog
0

Voor wie meer wil doen met een Chromebook laptop heeft Google het label Chromebook Plus geïntroduceerd. Ontdek wat de meerwaarde is van Chromebook Plus en hoe je daarvan profiteert met de Acer Chromebook Plus 514 en Acer Chromebook Plus 515.

Een Chromebook Plus biedt gebruikers meer snelheid, opslagruimte en functionaliteit dan de standaard Chromebooks. Je krijgt onder meer krachtige functies zoals AI-ondersteunde apps van Google en Adobe, en meer geheugen en opslagruimte. Daardoor kun je sneller en efficiënter werken en zwaardere taken op een Chromebook uitvoeren.

Chromebook Plus logo Acer

Verbeterde hardware

Een van de eisen voor Chromebook Plus is een full-hd scherm (1080p), zodat je zowel goed productief kunt werken als kunt genieten van entertainment. Daarnaast is een Chromebook Plus uitgerust met een Intel Core i3 of AMD Ryzen 3 5000 processor of hoger en minimaal 8 GB RAM. Dat zorgt voor snelle prestaties en goede multitasking-mogelijkheden, zeker omdat Chrome OS ook een vrij slank besturingssysteem is.

Geavanceerde AI-functies

Een Chromebook Plus biedt geavanceerde AI-tools voor videogesprekken, waardoor helderheid, belichting en ruis automatisch worden geoptimaliseerd. Met apps zoals Google Foto’s en Adobe Photoshop kunnen gebruikers creatief aan de slag en ook daarin profiteren van AI-functies. Zo kun je in Google Foto’s gebruikmaken van functies om objecten uit een foto te verwijderen of bijvoorbeeld alleen de lucht in een foto aan te passen.

Chromebook Plus AI-functie Google Foto's

De beschikbare AI-functies van Chromebook Plus worden door Google in de toekomst verder uitgebreid en zullen alleen op geschikte Chromebook Plus-modellen, zoals van Acer, beschikbaar zijn. Zo verschijnt Google Gemini als chatbot, en de functie ‘Help me write’ helpt gebruikers bij het schrijven van teksten.

Gebruiksgemak en beveiliging

Chromebook Plus stelt gebruikers in staat meer gedaan te krijgen met gemak en efficiëntie. Behalve de betere hardware en AI-functies profiteer je nog van andere extra’s en van de voordelen die Chromebooks bieden. De ingebouwde bescherming tegen virussen, de lange batterijduur en automatische updates zorgen voor een veilige en gebruiksvriendelijke ervaring.

Op een Chromebook Plus kun je online bestanden automatisch synchroniseren, zodat je eenvoudig toegang tot bestanden hebt ook als je offline bent. Een Chromebook Plus heeft daarom altijd minimaal 128 GB lokale opslag aan boord.

Gebruikers kunnen ook bij een Chromebook Plus bovendien profiteren van de snelle opstarttijden en de mogelijkheid om heel gemakkelijk over te schakelen naar andere gebruikersprofielen.

Acer Chromebook Plus 514

Acer Chromebook Plus 514

Acer biedt verschillende Chromebooks, zowel met AMD Ryzen- als met Intel Core i-processor. De Acer Chromebook Plus 514 is het model met AMD Ryzen-processor.

Krachtige prestaties

De Acer Chromebook Plus 514 is uitgerust met een AMD Ryzen 7520 C-Series processor en een 14-inch WUXGA-scherm (1920 × 1200 pixels). Dit zorgt voor snelle opstarttijden en goede prestaties. Met vier ‘Zen 2’ cpu-cores en AMD RDNA 2-graphics is deze Chromebook goed toegerust voor productiviteit en samenwerking.

Goed voor videomeetings

Dankzij de 1080p-webcam en de AI-ondersteunde tools voor videogesprekken van Chromebook Plus is deze laptop goed uitgerust voor videomeetings. Voor meer privacy kun je met één druk op de knop de microfoon dempen en de camera uitschakelen.

Ingebouwde apps en offline werken

De ingebouwde Google Foto’s-app biedt geavanceerde functies zoals de Magische gum en HDR-effecten. Gebruikers kunnen ook offline werken dankzij de aanwezige opslagruimte en synchronisatiefunctie, wat betekent dat belangrijke bestanden altijd toegankelijk zijn. Je kunt kiezen uit een model met 128 GB opslag of een met 256 GB opslagruimte.

Duurzaam design

De Chromebook Plus 514 heeft een modern design met een dunne schermrand en een niet-reflecterende coating. Het apparaat is duurzaam ontworpen met gerecyclede materialen, energiezuinige technologie en EPEAT-registratie. Het apparaat voldoet bovendien aan de MIL-STD-810H norm, wat betekent dat het robuust en duurzaam is.

Aansluitingen en verbindingen

Met Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.1, HDMI, een USB 3.2 Gen 1 Type-A poort en twee USB 3.2 Gen 1 Type-C poorten biedt de Chromebook Plus 514 voor een Chromebook ruime aansluitmogelijkheden.

Acer Chromebook Plus 515 met Intel-processor

Acer Chromebook Plus 515

De Acer Chromebook Plus 515 heeft geen AMD-processor aan boord maar een 3e generatie Intel Core-i processor. Je kunt kiezen uit een model met Core i3-1315U, Core i5-1235U of Core i7-1355U.

Verschillen met de Acer Chromebook Plus 514

De Acer Chromebook Plus 515 verschilt niet alleen qua processor van de 514. De Chromebook Plus 515 heeft ook een groter, 15,6-inch full-hd scherm, wat meer schermruimte biedt voor multitasking en entertainment. Afhankelijk van het model wordt het beeld verzorgd door de geïntegreerde Intel Iris Xe Graphics of UHD Graphics.

Goed voor videomeetings

Net als de 514 beschikt de 515 over een 1080p-webcam en AI-ondersteunde tools voor videogesprekken. Zo beschik je ook hier over opties zoals achtergrondvervaging en geavanceerde ruisonderdrukking.

Meer opslagruimte

De Chromebook Plus 515 biedt afhankelijk van het gekozen model meer opslagruimte. Behalve met 128 of 256 GB opslagruimte, is ook een uitvoering met 512 GB opslagruimte beschikbaar. Dat betekent dat gebruikers nog meer bestanden kunnen synchroniseren en offline kunnen openen.

Duurzaamheid en connectiviteit

Ook de 515 voldoet aan de MIL-STD-810H norm en heeft een duurzaam design. Hij biedt vergelijkbare aansluitingen als de 514, inclusief Wi-Fi 6E, HDMI en meerdere usb-poorten.

Meer informatie over de (vier) verschillende uitvoeringen vind je op de productpagina van de Acer Chromebook Plus 515.

De voordelen van een Chromebook Plus

Wil je wel de voordelen van Chrome OS maar niet inleveren op prestaties of functionaliteit? Dan is het goed om naar het Chromebook Plus-label te kijken, zodat je profiteert van betere hardware, AI-functies en offline werken.  De Acer Chromebook Plus 514 en Plus 515 bieden verschillende uitvoeringen, zodat je een Chromebook Plus kunt kiezen die past bij je wensen.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Windows 11 herstelpunt maken: waarom het belangrijk is en hoe het moet

Je kunt later je computer terugzetten naar een eerdere, goed werkende situatie door een herstelpunt te maken in Windows 11. Wij laten je zien hoe je d...

Chat GPT gebruiken: dit kun je allemaal doen met de chatbot van OpenAI

OpenAI heeft de ChatGPT-bot ontwikkeld als een taalmodel dat is getraind op een enorme hoeveelheid tekst op het internet. Je kunt ChatGPT gebruiken om...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er