Zelfbouw ‘Polaroid’-camera met Raspberry Pi

Noud van Kruysbergen
0

Pi-polaroid_p01Op de fotografieblog PetaPixel staat een opmerkelijke verhaal over de Zweedse student Arvid Larsson die een draagbare instantcamera heeft gebouwd op basis van een Raspberry Pi minicomputer, een Pi-camera en een thermisch printertje voor (kassa)bonnetjes.

Een krachtige accupack zorgt voor de energie. Het rechthoekige kastje ziet eruit als een ouderwetse boxcamera. De onderdelen ervoor zijn gemaakt met een 3D-printer en gedecoreerd door kunstenares Anna Kristensson. Aan de voorkant zitten drie knoppen onder de verwisselbare lens. Met een druk op de knop wordt een foto gemaakt en meteen geprint. Druk je wat langer, dan print hij meerdere kopieën van de foto. Op een filmpje op Youtube is te zien hoe het werkt.

De thermische printer is een Mini IoT Serial Thermal Receipt Printer en is te koop voor circa 50 dollar bij onder andere Adafruit en eBay. Het hele project kostte Larsson 170 dollar. De code voor het aansturen van de miniprinter staat op GitHub (Python Thermal Printer Library).

Pi-polaroid_p02

Deel dit artikel

Noud van Kruysbergen
Noud van KruysbergenNoud heeft de 'American Dream' doorlopen van jongste bediende tot hoofdredacteur van c't, waar hij zo veel mogelijk de diepgang, betrouwbaarheid en diversiteit wil bewaken.

Lees ook

Deze Delta aanbieding voor glasvezel moet voor nieuwe klanten zorgen

Heb jij of wordt er binnenkort glasvezel van Delta bij jou aangelegd? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Delta heeft momenteel een leuke aanbieding w...

NordVPN lanceert Saily: een nieuwe wereldwijde eSIM-service

Nord Security, het moederbedrijf van NordVPN, heeft zojuist zijn nieuwste product gelanceerd onder de naam Saily. Dit is een nieuwe wereldwijde eSIM-s...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er