Zo kun je met een VPN Formule 1 (gratis) kijken

Elwin Hodžić
0

Met de stijgende kosten van zowel F1 TV als Viaplay kan het interessant zijn om met behulp van een VPN-dienst gratis naar Formule 1 te kijken. In dit artikel laten wij je aan de hand van CyberGhostVPN zien hoe je toch naar Formule 1 kunt kijken zonder een abonnement te hebben op F1 TV of Viaplay.

Zo kun je met een VPN Formule 1 (gratis) kijken

Wat heb je nodig?

Om Formule 1 te kijken met een VPN, heb je als eerste een abonnement nodig op een VPN-dienst. In dit artikel gebruiken we CyberGhostVPN als voorbeeld, aangezien dit een van de goedkopere VPN-aanbieders (56,94 euro voor 28 maanden wat neerkomt op circa 2,03 euro per maand) is die bovendien beschikt over geoptimaliseerde servers voor streaming. Daarnaast heb je een apparaat nodig, zoals een laptop, pc, smartphone of tablet, waarmee je de race kunt bekijken.

Bekijk de CyberGhostVPN aanbieding


Meer van dit soort handige tips?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Hoe kun je met een VPN Formule 1 kijken?

De stappen die je moet volgen om te beginnen met het kijken van Formule 1 met behulp van CyberGhostVPN zijn als volgt:

  1. Sluit een abonnement af bij CyberGhostVPN via deze link en maak een account aan
  2. Zodra je een abonnement hebt afgesloten, kun je de bijbehorende app(s) voor CyberGhostVPN downloaden. Deze apps zijn beschikbaar voor vrijwel alle platformen zoals Windows, macOS, Android & iOS.
  3. Na het installeren van desbetreffende app(s) is het nu een kwestie van inloggen. Kies, zodra je bent ingelogd bij CyberGhostVPN, een server die geoptimaliseerd is voor het streamen, zoals aangegeven in de screenshot hieronder.
  4. Nu zijn er verschillende opties beschikbaar om Formule 1 te kijken (zie verderop in het artikel voor de mogelijkheden). Voor dit artikel hebben we een Oostenrijkse server gebruikt die geoptimaliseerd is voor het streamen van content van ServusTV.
  5. Zodra je verbonden bent met de betreffende server, is het nu alleen nog een kwestie van naar de desbetreffende website/app gaan om naar de race te kijken (of wellicht andere sport).

Let op: houd er rekening mee dat je op deze manier niet naar de race kunt kijken met Nederlands commentaar. Je bent gebonden aan de taal die hoort bij de streamingdienst, zoals in het geval van ServusTV, dus Duits.


Meer van dit soort handige tips?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Welke kanalen kun je gebruiken om met een VPN Formule 1 te kijken?

Hieronder is een overzicht van waar je de Formule 1-races van 2024 kunt bekijken. We hebben zowel betaalde als gratis streamingplatformen opgenomen. Bovendien kun je via deze streamingplatforms niet alleen Formule 1 kijken, maar ook andere sporten en content.

StreamingplatformServerPrijsGratis proefperiode
DAZN DuitslandDuitslandVanaf €29,99
DIRECTVVS$ 69,99 per maand + belasting en hoger7 dagen
ESPN+VS$ 9,99 per maand
fuboTVVS$ 69,00 per maand7 dagen
Hulu+ Live TVVS$ 7030 dagen
RTBFBelgiëGratis
ServusTVOostenrijkGratis
ORFOostenrijkGratis
ABCVSEnige gratis content, maar de meeste content vereist aanmelding bij een tv-aanbieder
RTL ZweeLuxemburgGratis
Channel 4VK£ 3,99 per maand14 dagen
C8FrankrijkGratis
Sling TV OrangeVSVanaf $ 35 per maand3 dagen
YouTube TVVSVanaf $ 64,99 per maandVarieert per locatie
F1 TV PROVS, Duitsland, Frankrijk, Mexico, België, Oostenrijk, and othersDe prijs varieert op basis van je locatie
ViaplayNederland$ 4,99 per maand7 dagen
NOWVK£ 34 per maand of £ 12 voor dagpas7 dagen

Meer dan alleen Formule 1 kijken met een VPN

Je kunt uiteraard ook andere sporten bekijken met behulp van een VPN, zoals bijvoorbeeld CyberGhostVPN. Er zijn natuurlijk nog andere mogelijkheden.

Het is officieel niet toegestaan om via een VPN-dienst naar streamingdiensten zoals Netflix te kijken, maar het is zeker wel mogelijk. Hiermee verkrijg je toegang tot bepaalde content die bijvoorbeeld niet beschikbaar is in Nederland of België. Bedenk echter wel dat je account geblokkeerd kan worden als Netflix of een andere (streaming)dienst ontdekt dat je een VPN gebruikt of je hiervan verdenkt.

Conclusie

Al met al hopen we je op weg te hebben geholpen om Formule 1 (en natuurlijk eventueel andere sporten/content) te kijken met behulp van een VPN.

Mocht je na het lezen van dit artikel toch nog twijfelen om bijvoorbeeld Viaplay af te sluiten, dan kun je nog tot 11 maart profiteren van een Viaplay aanbieding via de button hieronder:

Bekijk de Viaplay aanbieding


Meer van dit soort handige tips?

Schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Meer over

vpn

Deel dit artikel

Elwin Hodžić
Elwin Hodžić(Web)redacteur bij c't. Ondanks de studie geschiedenis, altijd al een passie gehad voor alles wat met IT te maken heeft. Sleutelt in zijn vrije tijd graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen om een pc zo optimaal mogelijk te laten werken.

Lees ook

Spotify streamen naar versterker? Zo doe je het met een Raspberry Pi!

Om Spotify te kunnen streamen naar een niet-smart AV-receiver of analoge versterker die geen muziek-streaming­mogelijkheden heeft, heb je met een Rasp...

Google Gemini gebruiken: dit kun je allemaal met de chatbot van Google

Eerst kon je alleen ChatGPT gebruiken, maar nu is het ook mogelijk om Gemini van Google te gebruiken. Beide chatbots die gebaseerd zijn op AI kunnen w...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er