Softlink 1911086

Daniel Dupré
c’t 11/2019, p.86

Windows 10 met het uiterlijk van Windows 7

 

Tools:

Download Open-Shell

Download 8GadgetPack

Download W10Privacy

Registersleutel voor het uitschakelen van de schermvergrendeling

Registersleutel Windows-fotoweergave gebruiken

 

 

Registersleutel voor het uitschakelen van Webresultaten weergeven en Cortana

De registersleutel die je eerder kon gebruiken om de webresultaten bij zoekopdrachten in Windows 10 uit te schakelen, werkt niet meer sinds de introductie van Windows 10, versie 1803. Je moet nu ergens anders in het register aan de slag om dit aan te passen.

De groepsrichtlijn waarmee je tot en met versie 1709 van Windows 10 de webresultaten bij zoekopdrachten kon uitschakelen werkt niet meer zoals voorheen. Je schakelt er nog wel Cortana mee uit, maar ingevoerde zoekbegrippen worden gewoon nog doorgestuurd naar Bing, de zoekmachine van Microsoft.

Er moeten nu andere register entry’s bewerkt worden om de webresultaten alsnog uit te schakelen. Daarvoor moet je in de sleutel

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Search

DWORD-entry’s aanmaken met de naam "BingSearchEnabled" en – indien nog aanwezig – "CortanaConsent", en beide de waarde 0 (nul) geven. Als je je dan opnieuw bij Windows aanmeldt, zouden de zoekopdrachten die je in het zoekvak in de taakbalk of via het vergrootglas-pictogram invoert, alleen nog maar lokale resultaten moeten opleveren.

Bij onze test werkte het uitschakelen van webresultaten echter niet meer systeem-breed als we de entry’s onder HKEY_LOCAL_MACHINE in plaats van HKEY_CURRENT_USER invoerden.

Als je geen zin hebt om in het register te rommelen, kun je een nieuwe versie van het registerbestand bij ons downloaden. In het bestand zitten zowel de nieuwe sleutel als de tot en met versie 1709 geldige groepsrichtlijnen-sleutel. Als je het zip-bestand hebt gedownload en uitgepakt, dubbelklik je op het bestand CortanaWeg-1803.reg, bevestig je de pop-upvensters en meld je je opnieuw aan.