Senior network & security engineer, Luchtverkeersleiding Nederland – Amsterdam

c't-partner
0

Senior network & security engineer

Fulltime | Amsterdam

 

De afdeling

Luchtvaart verbindt Nederland met de wereld. Al meer dan 90 jaar zorgt Luchtverkeersleiding Nederland voor veilige verkeersstromen in de lucht. Dit doen we voor de luchthavens Schiphol, Rotterdam, Lelystad, Beek en Eelde. Professioneel en vakkundig, zo kan je ons als organisatie omschrijven. Wij zijn er trots op dat wij deze verantwoordelijke taak mogen uitvoeren. Kijk voor meer informatie op onze website.

Jouw team bestaat uit 12 collega’s. Allemaal Senior Network Engineers met veel kennis en ervaring. Het delen van kennis en ervaring vinden wij belangrijk. Binnen het team heerst een gemoedelijke en betrokken sfeer. We werken hard, maar voor een drankje op het terras of een grap is zeker tijd.

De luchtvaart gaat 24/7 door. Daarom draai je in de functie van Senior Network Engineer een keer in de 8 weken een consignatiedienst.

De baan

Een nieuw operationeel netwerk. Deze uitdaging biedt Luchtverkeersleiding Nederland jou als Senior Network Engineer. Een enorme verantwoordelijkheid want dit netwerk is een kritische infrastructuur waar de verkeersleiding(systemen) van afhankelijk zijn. Fouten horen daar niet bij. Kunnen wij dit aan jouw expertise overlaten?

Netwerk 2.0. Dit is de naam van hét IT-project binnen Luchtverkeersleiding Nederland en daarin speel jij een belangrijke rol. In de luchtvaartsector is nog niet eerder zo’n soortgelijk en gigantisch project geweest. Jij denkt mee over het vervangen van de huidige netwerktechnieken.

Naast de inventarisatie en de architectuur van het netwerk houd jij je ook met de implementatie en de migratie van het netwerk bezig. Een belangrijk onderdeel van deze werkzaamheden bestaan uit de realisatie van goede beveiligingsmaatregelen ter bescherming van de netwerkinfrastructuur. Jij bent betrokken bij het hele proces en dat maakt deze functie uniek. Dit doe je niet alleen. Samen met vier doorgewinterde Network Engineers werk jij aan dit project. Ieder met zijn/haar expertise.

Maar naast dit project is er meer. De ontwikkeling én het beheer van het operationele, corporate en het testdomein valt ook onder jouw verantwoordelijkheid alsmede het structureren en het verbeteren van de netwerk- en informatiebeveiliging in het algemeen. IT-issues los je op of laat je oplossen. Ook sluit jij je regelmatig bij verschillende vergaderingen aan.

Wie ben jij?

Veiligheid is onze hoogste prioriteit en vakkundigheid staat voorop. Werken met strakke deadlines is voor jou geen probleem.

Verder beschik jij over:

 • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding richting Informatica, Elektrotechniek of aanverwante opleiding.
 • Minimaal 7 jaar aantoonbare werkervaring.
 • Praktische ervaring met Cisconetwerkapparatuur, bij voorkeur met het ASR en Nexus platform.
 • Cisco CCNA/CCDA en CCNP/CCDP gecertificeerd.
 • Gedetailleerde kennis van datacommunicatie protocollen TCP/IP, DNS, HTTP/S, FTP, firewall security, VPN-technologie, load balancing, SSL, proxy, routing en switching.
 • Kennis en ervaring met network management-, logging- en beveiliging-tools en met het ontwerpen van LAN-netwerken op basis van laag 2 (STP, VTP, MAC, ARP, etc.) en laag 3 (OSPF, EIGRP, HSRP, etc).
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het ontwerpen van WAN-netwerken op basis van laag 3 (BGP, ISIS, MPLS, LDP, etc.);
 • Aantoonbare kennis en ervaring met het ontwerpen alsmede het implementeren van maatregelen t.b.v. netwerk- en informatiebeveiliging;
 • CISSP gecertificeerd.

Interesse & extra informatie

Wat maakt ons een goede werkgever?

Een goed salaris, keuze uit opleidingen, doorgroeimogelijkheden en een open werkcultuur: dat zijn de arbeidsvoorwaarden die je uiteraard van ons mag verwachten. Veel schrijven en lezen van Engelstalige documentatie hoort bij jouw rol. Daarom stimuleren wij jou om zo nu en dan thuis te werken.

Wij bieden jou:

 • Salaris tussen de € 4.181,- en € 6.880,- bruto per maand (afhankelijk van opleiding en ervaring);
 • Naast je salaris ontvang je een 13de maand en vakantiegeld;
 • Pensioenfonds voor overheid en onderwijs (ABP);
 • Korting op de collectieve zorgverzekering;
 • Een functie voor 32 tot 38 uur per week;
 • Uitgebreide mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Wanneer je start volg je eerst een opleidingstraject van 3 weken;
 • Een actieve personeelsvereniging die toffe activiteiten organiseert. Zeilen, wadlopen, een rondvaart en zweefvliegen zijn voorbeelden van activiteiten die we al eerder gedaan hebben;
 • Ben je sportief of heb je het goede voornemen om te beginnen met sporten? Bezoek dan voor of na werktijd onze fitnessruimte op Schiphol Oost. Het maakt niet uit hoe laat, deze is 24/7 geopend;
 • De mogelijkheid om je aan te sluiten bij diverse groepen binnen Luchtverkeersleiding Nederland die ook verschillende activiteiten organiseren.

Is dit de functie waar jij naar zoekt?

Werken bij deze unieke organisatie in de functie van Senior Network Engineer? Solliciteer vóór 30 maart 2020 via de sollicitatiebutton. Heb je nog vragen? Bel dan gerust met Martijn Goudzwaard (Teamleader) via 020-4063354.

Solliciteer nu

Voor deze functie maakt een AIVD-veiligheidsonderzoek deel uit van de selectieprocedure.

Het succes van Luchtverkeersleiding Nederland is mede afhankelijk van de inzet en deskundigheid van haar medewerkers. We willen een afspiegeling zijn van de maatschappij en zijn op zoek naar mensen met een diversiteit aan achtergronden en ervaringen om gezamenlijk een krachtig team te kunnen vormen. We streven nadrukkelijk naar een betere m/v-verhouding binnen een inclusieve organisatie. LVNL biedt medewerkers een uitdagende en innovatieve werkomgeving waar zij een goede balans kunnen vinden tussen werk en persoonlijk leven.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: HBO, ICT, informatica, elektrotechniek, VPN-technologie, Cisconetwerkapparatuur, network & security, engineer, it, ervaren, fulltime, Amsterdam, Cisco CCNA/CCDA, CCNP/CCDP, engineer

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

0 Praat mee