Asus Dual GeForce RTX 2070 MINI: krachtige grafische kaart speciaal voor Intel NUC’s

Daniel Dupré
0
Asus Dual GeForce RTX 2070 MINI

(Bron: Asus)

Asus heeft zijn nieuwe Dual GeForce RTX 2070 MINI grafische kaart aangekondigd. Deze kaart belooft krachtige prestaties te combineren met lage temperaturen in een compact formaat.

De kaart is specifiek ontworpen om optimaal te presteren in de nieuwe NUC 9 Extreme Kit en NUC 9 Pro Kit van Intel, maar kan ook worden gebruikt in andere oplossingen met een small form factor (SFF).

Asus heeft de compacte kaart ontworpen in samenwerking met Intel. Dat maakt hem bijzonder geschikt voor de NUC’s van Intel. De lay-out van de heatsink en heatpipes is gemaakt zodat de koeling optimaal profiteert van het geperforeerde zijpaneel van de chassis van de NUC’s.

Twee ventilators moeten de kaart koel houden wanneer hij flink aan de bak moet. De axiaalventilators zijn ontworpen voor de high-end ROG grafische kaarten van Asus en hebben relatief lange bladen waardoor ze efficiënter koelen.

Asus Dual GeForce RTX 2070 MINI in NUC

(Bron: Asus)

Bij de productie van de printplaat maakt Asus gebruik van een procedé waarbij alle soldeerpunten in één doorgang worden aangebracht. Daardoor worden de elektronische onderdelen niet herhaaldelijk verhit en hoeft de printplaat niet meerdere malen chemisch gereinigd te worden. Dit heeft volgens Asus een positief effect op de levensduur van de elektronica en is beter voor het milieu.

De Asus Dual GeForce RTX 2070 MINI verschijnt later deze maand. Hij zal in de Benelux verkrijgbaar zijn voor een adviesprijs van € 469.

 

Meer hardwarenieuws lees je in c't 05/2024

Deel dit artikel

Daniel Dupré
Daniel DupréDaniel koestert een liefde voor het in elkaar zetten van zinnen en van computers, en heeft in c't een prachtige mogelijkheid gevonden om beide te combineren.

Lees ook

Pizza-avond met de c’t-redactie

Meld je aan voor de pizza-avond met de c’t-redactie

Bestel nu je tickets voor c’t live 2024!

Bestel nu je tickets voor c't live 2024!

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er