Windows 11 gaming performance verbeteren: zo doe je het!

Elwin Hodžić
0

Vanuit Microsoft is er een reactie gekomen op klachten over slechte Windows 11 gaming performance. Aan de hand van de tips in dit artikel kan jij je Windows 11 gaming prestaties makkelijk en snel verbeteren. Hou er wel rekening mee dat er wel een addertje onder het gras zit: je krijgt er namelijk wel een minder beveiligd systeem voor terug.

Windows 11

Windows 11 vs Windows 10 performance

Microsoft geeft tips voor computers met Windows 11-besturingssystemen om de game performance te optimaliseren. Gamefanaten hebben namelijk geklaagd over de Windows 11 game performance. In veel van hun eigen tests hebben ze ook gemerkt dat er sprake van prestatieverlies is in games. De reden achter deze prestatieverlies zijn bepaalde beveiligingsinstellingen.

Windows 11: Gaming vs Security

Veiligheidscontroles van functies en acties kosten rekentijd en dus ook performance. Wat eigenlijk dus als vanzelfsprekend gezien kan worden. De Windows 11 beveiliging is door Microsoft versterkt ten opzichte van Windows 10.

Zo gebruikt de fabrikant in Windows 11 virtualisatie voor scenario’s zoals Hypervisor-Protected Code Integrity (HVCI), ook wel bekend als geheugenintegriteit , en het VM-platform (Virtual Machine Platform).


Ontvang gratis info en tips over Windows 11, schrijf je in voor de gratis nieuwsbrief:

Ontvang elke week het laatste IT-nieuws, de handigste tips en speciale aanbiedingen.

Wat zijn de functies van Windows 11 geheugenintegriteit en Virtual Machine Platform?

Het VM-platform biedt volgens Microsoft gecentraliseerde virtuele machinediensten voor Windows aan. De Windows 11 geheugenintegriteit voorkomt dat aanvallers hun eigen kwaadaardige code injecteren. Ook zorgt de geheugenintegriteit ervoor dat alle stuurprogramma’s die door Windows 11 worden geladen een correcte handtekening hebben. Door deze correcte handtekening worden deze stuurprogramma’s als betrouwbaar gezien. Volgens Microsoft zijn beide beveiligingsfuncties standaard actief op alle (nieuwe) Windows 11-apparaten.

Microsoft geeft met een duidelijke waarschuwing aan dat mensen die prioriteit geven aan Windows 11 gaming performance, deze functies tijdelijk kunnen uitschakelen. Wel is het verstanding om na het gamen deze functies ook aan te zetten. Zolang deze beveiligingsfuncties namelijk zijn uitgeschakeld, is het systeem kwetsbaar en kan het blootgesteld worden aan cyberdreigingen.

Windows 11 beveiligingsfuncties uitschakelen voor betere gaming prestaties

Om de Windows 11 Gaming Performance te bevorderen, kan je de geheugenintegriteit uitschakelen. Om dit te doen moet je het volgende doen:

  • Ga naar je Windows zoekbalk
  • Zoek naar ‘Kernisolatie’ in de zoekbalk
  • Klik vervolgens op ‘Kernisolatie’ wanneer die wordt weergegeven

Nadat je op ‘Kernisolatie’ hebt geklikt, wordt er een nieuw scherm geopend. Hierna is het alleen nog een kwestie van Geheugenintegriteit uitzetten.

De VM-platformfunctie moet je op een andere manier uitschakelen dan de geheugenintegriteit om de Windows 11 game prestaties te verbeteren. Om VMP uit te schakelen, moet je de volgende stappen volgen:

  • Ga naar Instellingen via de Windows zoekbalk
  • Klik vervolgens op ‘Apps’
  • Vervolgens klik je op ‘Optionele onderdelen’
  • Vervolgens staat er onderaan ergens de optie ‘Meer Windows-functies’, klik daarop
  • Nadat je ‘Meer Windows-functies’ hebt aangeklikt, verschiujnt er een pop-up venster
  • In dit venster is het alleen nodig om ‘Platform voor virtuele Machine’ uit te zetten
  • Na de bevestiging met de “OK”-knop, kan Windows vragen om de PC opnieuw op te starten

vmp uitschakelen

Let the games begin!

Dit moet de remmen loslaten en de performance van het spel maximaliseren. Hou er wel rekening mee dat het uitschakelen van deze beveiligingsfuncties best wat risico’s met zich kan meebrengen volgens Microsoft. Het bedrijf raadt daarom dat gebruikers beide functies na het gamen weer inschakelen.

 

Deel dit artikel

Lees ook

Van Linux naar Windows en terug – werken met Linux én Windows

Je hoeft niet te kiezen tussen Linux en Windows. Je kunt beide gebruiken en van Linux naar Windows en terug gaan. Zo pak je dat handig aan.

Maak een Raspberry Pi weerstation

Een weerstation maken is met een Raspberry Pi makkelijk en leuk om te doen. Als voorbeeld gaan we aan de slag met sensors voor de temperatuur, luchtvo...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er