Usb-microscoop voor Windows, macOS of Linux

Marco den Teuling
0

usb-microscoop solderen microscoop usbHeb je wat vergroting nodig bij het solderen of heb je andere projecten waarbij een microscoop handig of gewoon leuk is? De usb-microscoop van Andonstar is slechts 1,2 cm dik. Met de meegeleverde opzetstukken is hij ook geschikt als endoscoop.

De usb-microscoop van Andonstar maakt een stevige indruk door zijn metalen, buisvormige behuizing. Het kleine cameraobjectief is omringd door acht witte leds. De helderheid daarvan regel je met een stelwieltje dat is verwerkt in de usb-aansluitkabel.

Zoals gebruikelijk bij de meeste goedkope usb-microscopen is er maar één wieltje, waarmee je tegelijkertijd de vergroting en de focus wijzigt. Andonstar levert een aluminium statief mee waarmee je nauwkeurig de positie van het apparaat kunt verstellen. Daardoor kan de usb-microscoop eenvoudig en stabiel worden scherpgesteld. Het statief heeft alleen horizontaal wat speling.

Voor gebruik als endoscoop worden vijf opzetstukken meegeleverd, waaronder een met een scharnierende spiegel.

De usb-camera wordt herkend als webcam onder Windows, macOS en Linux en levert scherpe beelden met neutrale kleuren. Als weergave-app kun je bijvoorbeeld VLC gebruiken. De fabrikant levert het eenvoudige programma AmCap mee voor Windows om beelden en video’s mee op te nemen. Voor de schappelijke prijs van 60 euro krijg je een veelzijdig inzetbare microscoop. Het Chinese apparaat is te koop via Amazon, eBay en Aliexpress, maar ook via elektor.nl. Er is ook een duurder model (V160, circa 90 euro) dat alleen qua statief anders is uitgevoerd.

Andonstar usb-microscoop A1

Usb-cameramicroscoop met stabiel metalen statief
FabrikantAndonstar, www.andonstar.com
Resolutiemax. 1600 x 1200 pixels
MeegeleverdMetalen statief, vijf opzetstukken, cd
Prijs€ 60

 

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

QNAP TS-AI642 review: een NAS met ingebouwde AI-technologie

In deze review werpen we een blik op de TS-AI642 van QNAP. Dit is een compacte NAS waar zes SATA-schijven in kunnen. De ingebouwde AI-technologie help...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er