Usb-controller voor online film maken: Elgato Stream Deck

Marco den Teuling
0

online film controller Elgato Stream Deck usb-controller videoDe Stream Deck is bedoeld om creatievere en professioneler ogende live-videostreams te maken. Maar hij is ook handig voor een online film maken voor YouTube of andere dingen.

Eigenlijk is Elgato’s Stream Deck een usb-controller met 15 knoppen waar je zelf de gewenste acties aan kunt koppelen. Dat werkt als volgt: elke knop is eigenlijk een klein kleurenschermpje, waar je zelf een pictogram naar keuze op kunt laten weergeven.

De mogelijke acties hebben vooral betrekking op streaming-toepassingen en -diensten zoals Elgato Game Capture, OBS, Twitch, Twitter en Tipeeestream. Zo kun je bij live-uitzendingen snel wisselen tussen scènes, GIF’s of video’s afspelen en chatberichten versturen. Maar omdat je ook websites, programma’s en specifieke toetsencombinaties kunt koppelen aan een knop op de controller, is Stream Deck te gebruiken als een veelzijdige uitbreiding voor je toetsenbord. Je kunt bijvoorbeeld ook opdrachten en acties uit een videobewerkingsprogramma toewijzen aan de knoppen. Zo maak je makkelijker een online film voor YouTube.

De lay-out wordt niet automatisch aangepast aan de context. Maar je kunt aan elk van de 15 knoppen een menu koppelen, dat dan weer plaats biedt aan 14 vrij te configureren knoppen plus een terug-knop. Zo kom je aan wel 210 verschillende acties. Voor een toetsencombinatie (voor bijvoorbeeld pause/resume) kun je bovendien schakelen tussen twee pictogrammen. Al met al een interessant apparaat, ook al is 150 euro wat overdreven voor een controller met wel erg veel plastic.

Elgato Stream Deck

Usb-controller 
FabrikantElgato, www.elgato.com
AansluitingenUSB 2.0 (aansluitkabel van 105 cm)
SysteemeisenWindows 10 of macOS 10.11
Shoplink en prijsElgato Stream Deck, circa € 150

 

 

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

Synology BeeStation review: speciaal ontworpen NAS voor beginners

In deze review werpen we een blik op de BeeStation van Synology. Dit is een NAS voor beginners, die niet meteen overweldigd willen worden door allerle...

CyberGhost VPN review: goedkope VPN-aanbieder in de test

In deze review werpen we een blik op een blik op een VPN-aanbieder, namelijk CyberGhost VPN. Deze VPN heeft een breed portfolio aan apps en verspreide...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er