WORK & MOVE-software voor een optimaal werk-rust-beweegritme

Blog
0

WORK & MOVE is software die inzicht en feedback geeft over je werkgedrag. Op basis van je voorkeuren adviseert de software een optimaal werk-rust-beweegritme.

De software van ErgoDirect/ Bakker Elkhuizen leert je (of jouw medewerkers) routines eigen te maken. Je krijgt zo eigen inzicht in het werkgedrag. Door regelmatig mentale en fysieke beweegmomenten (zogenaamde pit stops) in te lassen, blijf je energiek en werk je geconcentreerder.

Als persoonlijke coach zorgt WORK & MOVE voor voldoende afwisseling tussen mentale én fysieke beweging en geconcentreerd beeldschermwerk. Wetenschappelijke onderzoeken tonen aan dat pit stops een positief effect hebben op de productiviteit en kwaliteit van je werk.

Ons brein raakt na 40-50 minuten aaneengesloten werk vermoeid. Hierdoor neemt onze handelingssnelheid af en maken we meer fouten. Een pit stop van minimaal 3 minuten zorgt ervoor dat je hersenen mentaal loskomen van het werk.

Door mentaal te bewegen, laadt het brein zichzelf op en kunt je fit en geconcentreerd verder gaan.

WORK & MOVE energizer

WORK & MOVE werkt als een persoonlijke coach.

De uitgebreide software kun je gratis 30 dagen uitproberen. Na het installeren van de software kun je je gewicht invoeren voor een berekening van het aantal verbrande calorieën bij beweging. Dit is geen verplichting, een 0 invullen schakelt de functie uit.

Daarna volgt de keuze uit vier profielen, variërend van alleen monitoren, Light (pit stop na 2 uur werken), Pro (korte en langere pit stops) of Recovery voor intensieve ondersteuning voor herstel na klachten.

De software kan met de zit-zat-bureau controleboxen van Linak of LOGICdata overweg, maar er is ook te kiezen voor een ‘niet verbonden’ zit-sta-bureau om alsnog herinneringen voor zitten en staan te krijgen.

Zodra de software hierna start, verschijnen onder andere kleine vensters in beeld om aan te geven of je momenteel zit of staat met daarbij hoe lang je al in die positie zit.

De software biedt uitgebreide inzichten in je activiteiten gedurende de dag, en toont meldingen als het tijd wordt om van zitpositie te veranderen of even een mentale pauze te nemen. De software biedt onder andere de volgende opties voor een optimaal werk-rust-beweegritme:

Grote diversiteit aan tips
WORK & MOVE geeft tijdens de mentale herstel- of beweegmomenten verschillende adviezen en tips. De gevisualiseerde tips en adviezen zijn leerzaam, prikkelend en zorgen voor de mentale verfrissing van uw hersenen. Je bepaalt zelf welke soort je te zien krijgt.

Persoonlijke rituelen
Er zijn rituelen vast te leggen en te koppelen aan een dag en tijdstip. Te denken valt dan aan thee halen, een wandeling tijdens de lunch, traplopen, water drinken en fruit eten.

Eigen regie
Een belangrijk aspect is eigen regie. Je hebt altijd de controle over de mate van ondersteuning door de software. Alles is instelbaar in een persoonlijk pit stop profiel.

Werkplekpaspoort
Persoonlijke werkplekinstellingen (zithoogte,  en voorkeuren leg je vast in het werkplekpaspoort. Zo heb je altijd de beschikking over een optimaal ingestelde werkplek.

Deel dit artikel

Lees ook

Een goed toetsenbord kiezen: gaming, mechanisch, ergonomisch

Zoek je een goed toetsenbord voor veel typen, gamen of gericht op ergonomie? We hebben een aantal toetsenborden uit het hogere prijssegment vergeleken...

Scherm ergonomisch instellen voor beeldschermwerk

Ergonomisch instellen van je scherm helpt bij beeldschermwerk. Ook de opstelling van je monitor en je zithouding zijn belangrijk. Wij leggen uit wat j...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er