Voornemen 2017: stoppen met ransomware [sponsored]

Redactie
0

In het rijtje stoppen met roken, stoppen met stressen en stoppen met stilzitten, voegen we voor 2017 toe: stoppen met ransomware. Natuurlijk sneuvelen de meeste goede voornemens al binnen een paar weken, maar in het geval van ransomware zou dat nog wel eens mee kunnen vallen. Volgens de ‘2017 Threats Predictions’ van Intel Security zal de hoeveelheid ransomware namelijk na een piek halverwege het jaar gaan afnemen.

De eerste reden die het rapport hiervoor noemt is het grote samenwerkingsproject ‘No More Ransom!’, dat mede opgezet is door het Team High Tech Crime van onze eigen Nederlandse politie. Inmiddels zijn er ‘law enforcement agencies’ van 22 landen en bijna 30 securitybedrijven betrokken bij dit platform. Daarmee worden gebruikers geholpen om besmetting te voorkomen of op te lossen. Zo stelt de site al een twintigtal ontsleutelprogramma’s beschikbaar.

Denk je nu: “Wat een goed initiatief, daar zou ik zelf ook wel aan mee willen werken?” Dat komt dan goed uit. De politie is namelijk op zoek naar meer ict’ers. Kijk bovenstaand filmpje, ga naar crimediggers.nl en meld je aan. Gewoon doen!

Sponsored by Politie Academie

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er