Skydrive heet nu Onedrive

Redactie
0

1_SkyDrive_Android_ListView

En ja! Toen ik in de pauze rond enen keek, pronkte het  nieuwe logo op de site met de tekst ‘Dit is OneDrive’ (twee uurtjes eerder was het nog Skydrive). En ook mijn iPhone gaf ‘Onedrive (voorheen Skydrive)’ als resultaat toen ik in de App Store op de oude naam zocht. 

Microsoft heeft vandaag de naam van de eigen clouddienst vervangen, niet uit vrije wil, maar omdat het een rechtszaak had verloren die het Britse tv-concern BSkyB vorig jaar tegen Microsoft had aangespannen vanwege inbreuk op het merkrecht.

De naamswijziging, waarmee Microsoft wil aangeven dat dit dé plek is ‘for everything in your life’, was ook meteen aanleiding om enkele veranderingen in de dienst door te voeren – al zijn het er ook weer niet veel.  Daarbij heeft Microsoft goed gekeken naar de diensten van concurrenten als Google Drive, Dropbox en iCloud.

Foto & video

De standaard opslagruimte is nog steeds 7 GB. Activeer je daarnaast de nieuwe functie ‘Camera Backup’,  dan krijg je er (alleen voor foto’s) nog eens 3 GB extra bij. Hierbij wordt een foto die je met een mobiel apparaat maakt net als bij Apples iCloud meteen geüpload naar de cloud, zodat je hem in het geval van een internetverbinding ook snel op andere apparaten beschikbaar hebt. Door anderen uit te nodigen  ook Onedrive te gebruiken, kun je er  per persoon die via jou wordt aangemeld er 500 MB  gratis bij krijgen (tot een maximum van 5 GB), tegen betaling uiteraard nog meer (50 GB extra kost jaarlijks 19 euro).

Verder hebben de apps, die overigens bij een eerdere installatie automatisch moeten worden bijgewerkt, een verbeterde functie voor video-sharing. Marketingmanager Coen Nijkrake laat in een blog weten dat Onedrive hiervoor gebruikmaakt van videotranscodering en van het nieuwe MPEG-DASH streaming protocol. Met dit laatste wordt het afspelen aangepast aan je internetsnelheid.

Office

Ook is het net als bij Google Drive mogelijk gelijktijdig samen te werken aan een Office-document. Een geïntegreerde versiehistorie en online prullenbak zorgt daarbij meteen voor extra back-ups. Iemand uitnodigingen om mee te kijken danwel zaken te bewerken doe je met een hyperlink die je kunt delen per e-mail, Skype of Facebook.

Maak kans op 100 GB opslag!

In het kader van de nieuwe naam heeft Microsoft een Twitter-account aangemaakt, waarbij je ergens vandaag kans maakt op 100 GB opslag. Microsoft stelt dit voor 100.000 klanten beschikbaar (voor overigens een jaar). Houd de site dus in de gaten, je maakt zeker nog kans, zolang ze in Amerika nog slapen.

OneDrive is standaard geïntegreerd in Windows 8.1, Windows Phone, Office en Xbox. Ben je nieuwsgierig geworden naar de nieuwe dienst, neem dan gerust een kijkje op www.onedrive.com om met de woorden van Nijkrake af te sluiten.

2_SkyDrive_TileView_UploadInProgressOneDrive on XboxOne_TilesView

Meer over

Cloudopslag

Deel dit artikel

Lees ook

De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er