Spotify podcasts: beluister het aanbod

c't-partner
0

Spotify is nog steeds de grootste muziek streaming dienst, maar heeft ook veel concurrentie van bijvoorbeeld Apple Music. Spotify diende in Europa zelfs een klacht tegen Apple in vanwege oneerlijke concurrentie. Met de overname begin dit jaar van twee bedrijven die in podcasts zijn gespecialiseerd (Gimlet en Anchor), probeert Spotify ook op dat gebied zijn vleugels uit te slaan.

Podcasts luisteren met Spotify

Even een lekker podcastje opzetten is helemaal van deze tijd. Op Spotify vind je podcasts van alle soorten en maten. Of het nu een interessant nieuwsartikel, een spannend verhaal of een gezellige praatshow is, podcasts luisteren is het series kijken van 2019. Wij doken in Spotify podcasts en zetten alles wat je moet weten op een rij. Lees en luister!

Wat is een podcast?

Een podcast is een praatprogramma in de vorm van een audio-uitzending. In plaats van muziek luisteren, een boek lezen of tv kijken, zet je een podcast op. Er zijn lange podcasts en kortere. Spannende luisterverhalen, sportprogramma’s, (nieuws)achtergronden en boeken: er is voor ieder wat wils. Zo volg je bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen van de Willem Holleeder-zaak in De Willem Podcast. Of je luistert naar openhartige gesprekken van mensen over hun problemen in de Omdenken Podcast. Wanneer je zo’n podcast luistert? Ontspannen op de bank, in de trein, het vliegtuig of tijdens het koken, waar je maar wilt.

Spotify podcasts

Spotify podcasts

Ook op Spotify luister je podcasts. Heb je even genoeg van muziek, maar wil je toch wat luisteren?  Zet dan gewoon een audiootje op. Dit jaar kocht Spotify de bedrijven Gimlet en Anchor op. Dat is goed nieuws! De eerste is namelijk een netwerk van podcasts en Anchor biedt technische en facilitaire diensten. Voor de luisteraar betekent dit: heel veel Spotify podcasts luisteren! Wist je dat je met je KPN-abonnement korting krijgt op Spotify?

Vind de beste podcasts voor jou

Hoe vind je nu de leukste podcasts? Op Spotify spit je gemakkelijk verschillende categorieën door. Ga naar Zoeken en dan naar Podcasts onder Alles doorzoeken. Hier kun je op categorie zoeken. Kies bijvoorbeeld voor Kunst & Entertainment of Lifestyle & Health. Probeer ook eens de Uitgelichte podcast, daar vind je altijd weer wat nieuws!

Drie aanraders:

– Echt gebeurd: iedere week vertelt iemand hier zijn of haar echt gebeurde verhaal. Herkenbaar, grappig en heel interessant!

– Man Man Man, de podcast: Radio dj’s Bas Louissen, Chris Bergström en Domien Verschuuren leggen iedere week hun mannelijkheid onder vuur.

– Universiteit van Nederland: korte ‘colleges’ van 15 minuten waarin wetenschappers antwoord geven op spraakmakende vragen.

Podcasts delen en downloaden

Erg handig: via Spotify kun je afspeellijsten, en dus ook podcasts, downloaden. Dus je luistert gewoon lekker door als je offline bent, bijvoorbeeld in het vliegtuig. Ook bespaar je data door het downloaden van lijsten. Je doet dit door op het download-pijltje (dat naar beneden wijst) naast het delen-icoontje te tikken

Ben je een leuke podcast aan het volgen en mogen je vrienden deze absoluut niet missen? Deze deel je heel gemakkelijk. Tik op het delen-icoontje naast de Play-button. Kies nu hoe je de uitzending wilt delen, bijvoorbeeld via WhatsApp. En als je WhatsApp-geheugen vol is, hebben wij wat tips voor jou!

Meer over

Audio

Deel dit artikel

Lees ook

Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er