Senior Testmanager – Gemeente Amsterdam

c't-partner
0

Senior Testmanager

36 uur | Amsterdam

 

Jij organiseert het complete testproces voor applicaties op het gebied van onderwijs, jeugd en zorg, soms met wel tienduizenden eindgebruikers.

Solliciteer nu

 

De functie

Voordat de webapplicaties van de gemeente Amsterdam live gaan, worden ze grondig getest. Als senior testmanager organiseer jij het complete testproces voor applicaties op het gebied van onderwijs, jeugd en zorg, soms met wel tienduizenden eindgebruikers. Zo werk je mee aan een digitaal sociale stad.

Dit ga je doen

Een applicatie waarmee ouders die het niet zo breed hebben een gratis laptop voor hun kind kunnen aanvragen. Of waarmee mantelzorgers een beroep kunnen doen op een ov-vergoeding. En de app voor de stadspas, waarmee minderbedeelden in de stad toch een keer naar Artis kunnen. Jij zorgt dat dit soort applicaties zorgvuldig getest zijn voordat ze in gebruik gaan. Meestal werk je aan drie à vier projecten tegelijk. De ene keer gaat het om een losse applicatie, dan weer om een keten van applicaties die allemaal tegelijk getest worden.

Al in de ontwikkelfase ben je bij die projecten betrokken. In overleg met onder meer leveranciers, functioneel beheerders en gebruikers vanuit de afdelingen van de gemeente stel je heldere testcriteria op en breng je de blocking issues in kaart. Op basis hiervan maak je (master)testplannen. Op het daadwerkelijke testmoment ben jij degene die zorgt dat alles volgens plan verloopt. Je bepaalt welke testtools je wanneer inzet en je begeleidt de testpannels, die zowel uit techneuten als niet-IT’ers bestaan. Achteraf rapporteer je aan de opdrachtgever vanuit de gemeente en de externe leveranciers.

Zie je mogelijkheden om het testproces verder te verbeteren of te automatiseren? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Je krijgt hier namelijk alle ruimte voor. Ook versterk je de samenwerking tussen de verschillende disciplines die betrokken zijn bij het testproces.

Wij vragen:

Jij voelt je thuis in een complex belangenveld met verschillende stakeholders, zoals eindgebruikers, gemeenteafdelingen, functioneel beheerders, informatiemanagers en leveranciers. Door helder en proactief te communiceren krijg je alle neuzen dezelfde kant op en realiseer je een succesvolle samenwerking. Ook belangrijk: je bent een ster op het gebied van plannen en organiseren. Dat is maar goed ook, want je werkt bij ons veelal projectmatig en elk project heeft zijn eigen agenda. Aan jou om het overzicht te houden en alles in goede banen te leiden. Verder heb je:

 • Een hbo-diploma van een relevante opleiding, bijvoorbeeld bedrijfskundige informatica, of gelijkwaardig niveau;
 • Kennis van testen en TMap. Een TMap Next Manager-certificering is een pre;
 • Affiniteit met testautomatisering en bij voorkeur kennis van Selenium of vergelijkbare testtools;
 • Ervaring met agile/scrum;
 • Ervaring met het testen van legacy- en backendsystemen en ketentesten.

Wij bieden

 • Minimaal € 3.448,- en maximaal € 4859- bruto per maand (schaal 11) op basis van een 36-urige werkweek. Je exacte salaris is afhankelijk van je opleiding, kennis en ervaring;
 • De mogelijkheid om thuis te werken en flexibele werktijden te hanteren, voor een goede balans tussen werk en privé;
 • Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, met onder meer opname in het ABP-pensioenfonds en een maandelijkse bijdrage aan je ziektekostenverzekering;
 • Een individueel keuzebudget om extra verlofuren mee te kopen, opleidingskosten van te betalen of te laten uitbetalen in de vorm van extra inkomen;
 • Complexe, afwisselende werkzaamheden en een plek in een collegiaal, divers team waarbinnen iedereen zijn identiteit en eigenheid behoudt;
 • Uitstekende opleidings- en ontwikkelingsmogelijkheden zoals officetrainingen, mindfulness en vakspecialistische opleidingen.

Senior Testmanager 36 uur Amsterdam

De organisatie

Amsterdam groeit! Elk jaar komen er meer bezoekers, bewoners en bedrijven naar onze prachtige stad. Bij de gemeente Amsterdam werken we met 14.000 collega’s dagelijks aan een veilige, schone stad waar het goed wonen, werken en ontspannen is. Dit doen we voor de 2,3 miljoen bezoekers van Sail, maar ook voor de buurman die graag een bloemperkje voor de deur wil. En daar is goede informatievoorziening voor nodig. Met je team Functioneel Beheer 1 werk jij aan applicaties waarmee we makkelijker zaken kunnen regelen voor de meest kwetsbare mensen in de stad. Kinderen in het jeugdzorgtraject bijvoorbeeld. Vluchtelingen die hier een bestaan proberen op te bouwen. Of ouderen met een zorgvraag.

Sollicitatieprocedure

Zet jij je ideeën en kennis graag in voor een ambitieuze werkgever die het beste wil voor de stad Amsterdam en haar bewoners, ondernemers en bezoekers? Upload dan uiterlijk 24 maart 2019 je motivatie en cv via de sollicitatiebutton.

Solliciteer nu

De gemeente Amsterdam wil een diverse en inclusieve organisatie zijn. Een organisatie die ruimte biedt aan iedereen en die de kracht van de diversiteit van medewerkers gebruikt om betere resultaten te halen voor de stad. Talent als basis, diversiteit als kracht. We streven ernaar dat het personeelsbestand een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam met al haar aanwezige verschillen. Vacatures staan open voor iedereen, tenzij uitdrukkelijk anders vermeld.

Vragen over deze vacature

Wil je meer informatie over de functie? Neem dan contact op met Maarten Baas Teammanager Functioneel Beheer 2. Hij is bereikbaar via 06 1329 7309 en m.baas@amsterdam.nl.

Vragen over de sollicitatieprocedure? Stel ze aan Stel ze aan Soraya Semmoh, wervingsadviseur Personeel en Organisatieadvies, via 020 – 25 17 609 of s.semmoh@amsterdam.nl.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Senior Testmanager, Testmanager, ICT, IT, Agile, Scrum, Informatica, HBO, Vacature Amsterdam, Tester

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Een VPN voor Windows 10: wat kun je er mee?

Met een VPN kun je je internetgebruik volledig anonimiseren en je data versleutelen, ook onder Windows 10. Maar wat is een VPN precies en hoe gebruik ...

Netwerk vertragingen opsporen en verhelpen

Het bedrijfsnetwerk is de belangrijkste infrastructuur op de werkplek, voor opslag, VoIP en meer. Het is dus belangrijk om files op het netwerk tijdig...

Interessant voor jou

0 Praat mee

avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er