Senior Projectleider ICT-aanbestedingen 32-26 uur – Haarlem

c't-partner
0

Senior Projectleider ICT-aanbestedingen
Haarlem, 32-36 uur per week

De ICT-infrastructuur, netwerken, werkplekken, hosting, het technische applicatiebeheer en de servicedesk: alles wat onder de basis-ICT van de provincie Noord-Holland valt, is uitbesteed aan een externe leverancier. Deze samenwerking gaan we ontvlechten en de domeinen opnieuw in de markt zetten. Voilà, hier ligt jouw uitdaging als senior Projectleider aanbestedingen. Namelijk het opzetten én uitvoeren van de ICT-aanbestedingskalender.

Solliciteer nu

Jouw baan

Provinciemedewerkers waarderen de dienstverlening van onze externe ICT-leverancier met een dikke 8. Waarom we de samenwerking toch afbouwen? Omdat het contract in 2023 afloopt. We grijpen dit moment ook aan om weer zelf de regie te voeren over de verschillende ICT-domeinen. Hoe richten we het ICT-landschap en de bijbehorende processen in? Wat willen we precies, en wat gaan we wanneer aanbesteden? In jouw rol als Projectleider inventariseer je dit door met de verschillende stakeholders in gesprek te gaan, zoals de servicedesk en afdelingshoofden van Informatievoorziening, Beheer, Techniek en Infrastructuur. Daarna leid je in samenwerking met je collega’s van de afdeling Inkoop complexe Europese aanbestedingstrajecten.

Wat jouw rol uitdagend maakt, is dat gedurende de aanbestedingstrajecten de ICT-ontwikkelingen en innovaties doorgaan. Bovendien zitten we vol in onze cloud-journey. Alle applicaties van de provincie gaan over op een cloud-omgeving die we nog aan het ontwikkelen zijn. Veel zaken, bijvoorbeeld het technische applicatiebeheer, gaan wijzigen. Maar we weten nog niet precies hoe en wanneer. Je laveert dus tussen ‘wat willen we’ en ‘wat kunnen we nu’. Komen hier tegengestelde belangen bij kijken? Dan verdiep jij je in de beweegredenen en realiseer je de verbinding tussen de stakeholders. Continu houd je het doel voor ogen: het binnen nu en twee jaar stapsgewijs vormgeven én inrichten van het ICT-landschap van de provincie en de bijbehorende processen.

Dit bieden wij

 • Een bruto maandsalaris tussen € 3.996,- en € 5.709,- op basis van 36 uur per week, afhankelijk van je opleiding en ervaring.
 • Vooralsnog een tijdelijk contract van één jaar.
 • Een Individueel Keuzebudget (IKB) van ongeveer 22% van je bruto maandsalaris dat je kunt inruilen voor onder meer vrije dagen of dat je kunt laten uitbetalen.
 • Goede doorgroei- en ontwikkelingskansen binnen de organisatie. Een jaarlijkse salarisverhoging van 3%, tot aan het einde van je schaal.
 • Een goede pensioenregeling waaraan de provincie meebetaalt.
 • Een volledige vergoeding van woon-werkverkeer en dienstreizen bij gebruik van ov.
 • Goede balans tussen werk en privé: bij ons is 36 uur fulltime.
 • En dat is nog niet alles. Lees op www.noord-holland.nl/werkenbij waar je als collega bij Noord-Holland verder op kunt rekenen.

Hier ga je werken

Bij de provincie Noord-Holland werk je aan de toekomst. Elke dag opnieuw zet je je samen met 1.400 collega’s in voor een mooie, plezierige en veilige woon- en werkomgeving voor ruim 2,8 miljoen Noord-Hollanders. Daarbij gaat het er innovatief aan toe. We stimuleren en faciliteren smart mobility, de energietransitie, grootschalige natuurontwikkeling en de nieuwste technologieën zoals slimme apps. En ook jóuw toekomst staat bij ons centraal. Je krijgt alle ruimte om te kiezen welke kant je op wilt en om je ambities waar te maken. Wij ondersteunen je hierbij. Bijvoorbeeld met een ruim opleidingsbudget en de mogelijkheid om, in overleg, tijdelijk in een ander project te duiken of een initiatief te starten.

De directie Concernzaken adviseert het bestuur en directies bij de bedrijfsvoering. Jouw sector, Concern Informatievoorziening en Datatechnologie, voert de regie over de informatiesystemen en ICT-activiteiten bij de provincie. Dit doen we met zo’n veertig bevlogen ICT-professionals. Jij bent lid van deze sector, maar tegelijkertijd voor de hele provincie de spin in het web en adviseur als het gaat om het vormgeven van het ICT-landschap en het inkopen van de juiste producten en diensten hiervoor. We werken op dit moment vanuit huis, maar als het weer kan verwelkomen we je graag op het provinciehuis in hartje Haarlem. De voordelen van deze werkplek? Deze is heel goed bereikbaar met het ov. En kom je met de auto, dan rij je – in tegenstelling tot in de rest van de Randstad – tegen de files in!

Dit ben jij

 • Sterk in het voorbereiden, leiden, implementeren en uitvoeren van omvangrijke projecten.
 • Goed in het inhoudelijk toelichten van projecten, projectresultaten en consequenties. Dit doe je bijvoorbeeld via schriftelijke en mondelinge presentaties voor de directeur Concernzaken en verschillende klankbordgroepen.
 • Goed in het opbouwen en onderhouden van een netwerk op operationeel en tactisch niveau.

Verder heb je:

 • Een hbo- of wo-diploma richting informatiekunde of vergelijkbare kennis en expertise.
 • Kennis van ICT, IV, infra-ICT-systemen en projectvoering.
 • Brede kennis van en ervaring met gangbare methoden en technieken voor project- en programmamanagement.
 • Aantoonbare kennis van en ervaring met Europese aanbestedingen.

Word onze nieuwe collega

Stuur voor 28 februari 2021 je motivatie en cv naar solliciteren@noord-holland.nl onder vermelding van vacaturenummer CZ-CID-6412-1. Solliciteren kan ook via het online sollicitatieformulier.

Wil je eerst meer informatie over de functie? Bel of app dan met Ruurd van Eijkeren CID Manager via 06-50404102 of mail naar eijkerenr@noord-holland.nl. Voor vragen over de procedure kun je terecht bij Servicedesk Info Personeel, via 023-514 56 06.

Goed om te weten

Wij werken voor alle Noord-Hollanders. En dat kunnen we het beste doen als wij een afspiegeling vormen van de bevolking van de provincie. Daarom streven wij naar diversiteit in onze teams. Het uitwerken van een casus kan deel uitmaken van de sollicitatieprocedure.

Voor een baan bij de provincie is een verklaring omtrent het gedrag (VOG) vereist.

Acquisitie stellen wij niet op prijs.

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Senior adviseur Informatiemanagement Bedrijfsvoering, Erasmus MC – Rotterdam

Senior adviseur Informatiemanagement Bedrijfsvoering, Erasmus MC - Rotterdam. Bekijk de volledige tekst van de vacature voor meer informatie.

High density servers bieden ongekende mogelijkheden voor wetenschappelijk onderzoek

Een universiteit in Europa besloot een nieuw rekencentrum te bouwen met high density-servers van Gigabyte. Het gaf een impuls aan het wetenschappelijk...

0 Praat mee