Cybersecuritytalenten optimaal toepassen

Blog
0

Inhoudsopgave

  Het SANS Institute, wereldwijd leider in cyberbeveiligingstraining en -certificering, heeft op 13 maart 2023 een webcast gepubliceerd. Het thema van deze webcast is de manier waarop het European Cybersecurity Skills Framework (ECSF) kan worden toegepast om te voldoen aan de standaardisering van werkrollen binnen beveiligingsteams.

  ECSF-framework

  Het agentschap van de Europese Unie heeft het ECSF voor cyberbeveiliging (ENISA) ontwikkeld om een gemeenschappelijke taal in het personeelsbestand te bieden waarmee organisaties kunnen samenwerken met andere sector-overkoepelende organisaties. Dit om de efficiëntie en effectiviteit van het beveiligingsteam op te bouwen en tegelijkertijd te blijven voldoen aan mandaten zoals de NIS II-richtlijn.

  SANS Institute heeft het ECSF-framework in al zijn cursussen opgenomen om professionals te helpen begrijpen hoe ze het in hun organisatie kunnen toepassen. In de webcast hebben Brian Correia, Director of Business Development van GIAC, Fabio Di Franco, Project Manager van ECSF/ENISA, en Richard Widh, CEO van Ancautus, met de deelnemers informatie en kennis gedeeld over nuttige manieren om het ECSF-framework in hun organisatie toe te passen.

  De presentatie omvat interviews, presentaties en een vraag- en antwoordsessie. Bovendien is er een casestudy gepresenteerd die de voordelen van de toepassing van dergelijke frameworks in de praktijk toont.

  Veranderende landschap

  “We zijn verheugd dat elke SANS-cursus nu is afgestemd op het ECSF-framework, zodat onze studenten niet alleen het belang van het framework begrijpen, maar ook leren hoe ze het kunnen gebruiken om hun carrière vooruit te helpen”, aldus Rob Lee, hoofddirecteur leerplannen en faculteitsleider van SANS.

  “Door het ECSF-framework in onze cursussen op te nemen, stellen we onze studenten in staat om niet alleen experts in hun vakgebied te worden, maar ook om goed op de hoogte te zijn van de toepassing van industriestandaard frameworks zoals ECSF, zodat ze voorop blijven lopen in het steeds veranderende cyberbeveiligingslandschap.”

  Effectiever security-team

  De webcast biedt de deelnemers de gelegenheid te leren hoe zij het ECSF-framework kunnen integreren in hun talentbehoeften, en te begrijpen hoe het kan worden toegepast om te voldoen aan de standaardisering van werkrollen binnen beveiligingsteams. Door het ECSF-framework binnen hun organisatie te gebruiken, kunnen deelnemers een efficiënter en effectiever beveiligingsteam opbouwen en tegelijkertijd voldoen aan regelgeving zoals de NIS II-richtlijn.

  “We zijn verheugd om deze webcast aan onze gemeenschap aan te bieden,” aldus Brian Correia, Director of Business Development van GIAC. “Met de steeds meer toenemende vraag naar cybersecurity professionals is het hebben van een gemeenschappelijke taal en standaardisatie van rollen binnen securityteams belangrijk. De ECSF biedt die gemeenschappelijke taal, en we zijn enthousiast om onze gemeenschap te helpen begrijpen hoe deze toe te passen op hun talentbehoeften.”

  Voor meer informatie over de webcast kun je hier terugvinden.

  Meer over

  SANS

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Creëer een efficiënte parallel filesystem-oplossing voor HPC en AI met Gigabyte servers

  Lees meer over SupremeRAID en BeeGFS op Gigabyte-servers en de voordelen voor high-performance computing (HPC) en AI-toepassingen.

  MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

  MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke ...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er