MSI Commercial 14: krachtig, praktisch en duurzaam voor zakelijke gebruikers

Blog
0

Inhoudsopgave

  MSI brengt een nieuw model laptop uit in zijn portfolio: de MSI Commercial 14. Zoals de naam al doet vermoeden is deze laptop gericht op de zakelijke gebruiker, met krachtige hardware en praktische voorzieningen om productief aan de slag te gaan. Maar MSI vergeet daarbij niet dat er ook nog een wereld buiten het werk is.

  Bekijk de MSI Commercial 14

  Krachtige prestaties en ongeëvenaarde multitasking

  De MSI Commercial 14 is ontworpen voor professionals die onderweg topprestaties nodig hebben. De specificaties zijn dan ook niet mis. Het kloppende hart van de laptop is een 13e generatie Intel Core i7-13700H-processor. Die heeft 6 P- cores en 8 E-cores voor een totaal van 14 cores.

  Dankzij hyperthreading op de P-cores kunnen er 20 threads tegelijkertijd worden verwerkt, ideaal voor multitasken en veel eisende taken die veel cores benutten. Ook als je slechts een enkele taak snel wilt uitvoeren heeft de processor genoeg reserves, met een maximale turbofrequentie van 5 GHz voor een enkele performance-core.

  Voor multitasken en het zonder haperingen switchen tussen verschillende taken is ook voldoende geheugen belangrijk en dat is bij de MSI Commercial 14 met 32 GB RAM ruim aanwezig. Dat is nog uit te breiden tot maximaal 64 GB. Je zult bij deze laptop ook niet snel gebrek aan opslagruimte hebben, aangezien de ingebouwde ssd een capaciteit van 1 TB heeft.

  Productiever werken

  Topspecificaties zijn mooi, maar in de praktijk hangt productief werken vaak af van praktische details. Belangrijker nog dan een snelle laptop, is een laptop die je in staat stelt zo productief mogelijk te zijn – zonder hindernissen.

  De MSI Commercial 14 biedt verschillende zaken die daarvoor zorgen. Zo biedt het 14-inch IPS-display met een resolutie van 1920 × 1200 pixels een goed evenwicht tussen draagbaarheid en voldoende werkoppervlak. De beeldverhouding van 16:10 is voor productief bezig zijn een stuk praktischer dan de bij laptopschermen gangbare 16:9 beeldverhouding.

  Je hebt meer ruimte in de hoogte voor teksten, webpagina’s, tabellen enzovoort. Een tweede scherm is makkelijk aan te sluiten via de HDMI-poort of via de USB-C-connector met Thunderbolt 4. Dat laatste maakt zelfs het doorlinken van een derde scherm zonder extra kabel naar de laptop mogelijk (de ‘matrix display’-functie van Thunderbolt 4). Ook praktisch is de mogelijkheid om biometrisch in te loggen of de laptop te ontgrendelen met Windows Hello, zonder steeds je wachtwoord te hoeven invoeren.

  Dat kan zowel met de in het toetsenbord ingebouwde vingerafdrukscanner als via gezichtsherkenning met de ingebouwde webcam. Die webcam is ook praktisch voor videoconferenties, die je dankzij MSI AI kunt houden met goede beeld- en geluidskwaliteit. De beeldkwaliteit bij slechte belichting wordt hierdoor verbeterd en de AI Noise Cancellation Pro zorgt dat je stem accuraat en zonder storende omgevingsgeluiden wordt doorgegeven.

  Andere praktische kenmerken van de MSI Commercial 14 zijn bijvoorbeeld de MSI Center software waarmee je makkelijk schakelt tussen verschillende bedrijfsmodi van de laptop voor verschillende taken en omstandig heden en de aanwezigheid van een netwerkpoort voor een bekabelde netwerkverbinding. Veel laptops hebben zo’n poort tegenwoordig niet meer. Het kan echter erg praktisch zijn om snel met een netwerk te verbinden door eenvoudigweg een kabel in te pluggen, in plaats van wifi-gegevens te moeten invoeren.

  Verantwoord ondernemen

  Dankzij de krachtige specificaties en praktische voorzieningen kun je met de MSI Commercial 14 productief aan de slag, maar MSI heeft ook oog voor andere zaken zoals duurzaamheid. Ook in dat opzicht is het een verantwoorde aankoop, onder meer door de gebruikte materialen. Zo is voor de bouw van de laptop gebruik gemaakt van PCR plastic (Post-Consumer Recycled). Dat is gerecycled plastic dat afkomstig is uit afgedankte producten van consumenten, instellingen en bedrijven – en dat is de grootste afvalstroom ter wereld.

  Het gebruik van dat materiaal draagt niet alleen bij aan een duurzame laptop, maar ook aan een groenere wereld. Ook bij het verpakkingsmateriaal is gebruikgemaakt van duurzame materialen. Een lange levensduur van de laptop draagt ook bij aan duurzaamheid en dat wordt bijvoorbeeld bereikt door de robuuste constructie. Alle MSI-laptops ondergaan enorme strenge tests, zodat ze voldoen aan de militaire norm MIL-STD-810H.

  Het morsbestendige ontwerp van het toetsenbord voorkomt bovendien dat per ongeluk gemorste vloeistof het moederbord en andere componenten bereikt, zodat ook dat risico beperkt wordt. Om het plaatje compleet te maken, is de laptop ook nog voorzien van snel Wi-Fi 6E en Bluetooth 5.3 voor draadloze connectiviteit, 3 USB type A-poorten voor diverse randapparaten (USB 3.2 Gen 1) en uiteraard Windows 11 Pro. Dat alles is verpakt in een compacte behuizing van 31,4 × 23,6 × 1,9 cm die eenvoudig in een laptoptas past en met een gewicht van 1,6 kg makkelijk mee te dragen is.

  Tot slot

  Al met al combineert de MSI Commercial 14 krachtige hardware met praktische voorzieningen om zowel productiviteit als duurzaamheid te bevorderen, ideaal voor de zakelijke gebruiker. Dankzij zijn robuuste constructie, uitgebreide connectiviteitsopties en milieuvriendelijke materialen is het een verantwoorde keuze voor professionals die topprestaties onderweg nodig hebben.

  Bekijk de MSI Commercial 14

  Meer over

  laptopMSI

  Deel dit artikel

  Lees ook

  Maak je huis (nog) slimmer met deze SwitchBot Prime Day Deals!

  SwitchBot kondigt zijn Prime Day-aanbiedingen aan, met kortingen tot 40% van 9 juli tot 17 juli. Als je een leuke smarthome-upgrade wilt aanschaffen, ...

  Bouw je netwerk met Acer

  Acer heeft een sterke reputatie opgebouwd in de techwereld en biedt tegenwoordig ook een breed scala aan netwerkproducten. Of je nu een betrouwbare ro...

  0 Praat mee
  avatar
    Abonneer  
  Laat het mij weten wanneer er