LocalCoinSwap – decentrale exchange zonder barrières

Marco den Teuling
0

LocalCoinSwap exchange cryptovaluta communityDe ico van LocalCoinSwap heeft inmiddels al meer dan 5 miljoen dollar opgehaald en de interesse lijkt nog lang niet af te nemen. LocalCoinSwap Cryptoshares (LCS) zijn de eigen tokens en zullen worden gebruikt om ALLE winst te verdelen onder iedereen die heeft bijgedragen aan het succes. Inmiddels is al meer dan 50% van de Cryptoshares (LCS) verkocht, maar er is nog tijd om aan de crowdsale deel te nemen.

Wordt er in de wereld van de cryptovaluta gesproken over normen en waarden? LocalCoinSwap doet dat wel. Een van de uitgangspunten is om terug te gaan naar de basis en een wereldwijde P2P-exchange op te richten die volledig in handen is van de community. En jij kunt daar deel van uitmaken.

Voor Satoshi Nakamoto, een van de pioniers van Bitcoin, waren normen en waarden van groot belang, net als voor de ‘cypherpunks’ die hem voorgingen. Cryptovaluta is inmiddels big business, met grote, centrale exchanges die zich steeds meer gedragen als de banken die ze overbodig zouden moeten maken. De ontwikkeling van de markt wordt toenemend gestuurd door een nieuwe golf van hedgefondsen, cryptovaluta van overheden en nieuwe regelgeving.

Veel van die veranderingen zijn ook nodig, wil je traditionele investeerders overhalen om cryptovaluta te gebruiken. Maar het is ver verwijderd van de crypto-anarchistische vrijheidsidealen van weleer.

“Wat ons uniek maakt is dat wij voor 100% van de community zijn”

Een terugslag is onvermijdelijk, maar toch lukte het LocalCoinSwap om op het moment van een van de grootste dips in de markt, na een uitverkochte pre-sale, hun ico te presenteren. Want LocalCoinSwap tilt decentralisatie naar een nieuw niveau. “LocalCoinSwap is gebaseerd op enkele fundamentele waarden”, zegt Daniel Worsley, Chief Operating Officer van LocalCoinSwap. “We wilden terug naar de oorsprong van het concept achter de P2P-handel en de exchange creëren die we zelf wilden gebruiken. Ons team bestaat uit mensen van overal ter wereld. We willen zonder barrières werken en het voor iedereen makkelijk maken om met cryptovaluta handel te drijven.”

Inclusiviteit staat bij LocalCoinSwap hoog in het vaandel. In augustus 2018 wil LocalCoinSwap een app lanceren die alle wereldwijd geldige valuta zal accepteren – iets wat verre van vanzelfsprekend is bij meeste exchangeplatforms. “Het was de bedoeling dat cryptovaluta gebruikt kon worden zonder beperkingen en zonder grenzen”, gaat hij verder. “Maar in de praktijk maken banken en creditcardproviders investeringen in cryptovaluta steeds moeilijker, wat de algemene acceptatie vertraagt. Alle exchanges beperken de valuta waarmee je cryptovaluta kunt kopen. Wij creëren juist een platform dat daadwerkelijk inclusief is, waarin we actief nieuwe gebruikers verwelkomen, ongeacht waar ze vandaan komen.”

LocalCoinSwap exchange community cryptovaluta

Exchange en community

Die diversiteit zal fundamenteel zijn voor het succes van de exchange, omdat hij als een P2P-community is opgezet. Handelaars zullen zelf kunnen bepalen met wie ze handelen – niet op basis van waar ze vandaan komen, maar op de status die ze verwerven binnen het ecosysteem via de feedback van anderen en het succes van hun deals.

“Daarnaast bieden we sociale tools waarmee gebruikers van het platform elkaar kunnen opzoeken. We willen af van de exclusieve, bijna vijandige cultuur die veel cryptovaluta-community’s ontwikkeld hebben. Daarmee trek je geen nieuwe gebruikers aan en het bevordert niet bepaald het onderlinge vertrouwen. Ons platform is puur peer-to-peer, precies zoals het netwerk het bedoeld heeft.”

Waarom zouden mensen de moeite nemen om actief deel te nemen en de groei te ondersteunen? Omdat elk van de gebruikers een uniek belang heeft in het toekomstige succes. De token van LocalCoinSwap is het LCS crypto-aandeel en elke token representeert een aandeel in het bedrijf zelf.

“Wat ons uniek maakt, is dat wij voor 100% van de community zijn. Alle winst zal eerlijk en transparant onder de crypto-aandeelhouders worden verdeeld. De crypto-aandeelhouders zullen democratisch meebeslissen in welke richting het platform zich ontwikkelt. Het is een digitale volksstemming in de waarste zin van het woord. Want zonder oprechte democratie is er geen transparantie en openheid mogelijk. Daarom is het gemeenschappelijke bezit de basis van ons bedrijfsmodel.”

LocalCoinSwap exchange cryptovaluta

Er wordt een brede definitie van diversiteit aangehouden omdat dat essentieel voor hun filosofie is. “We staan bijvoorbeeld open om nieuwe cryptovaluta – mits die aan onze kwaliteitsstandaarden voldoen – aan onze community aan te bieden, door gebruikers direct te belonen via airdrops.”

“Bovendien zijn we op zoek naar alle mogelijke input die mensen ons kunnen geven. Dat begint bij onze actieve en betrokken community’s op Telegram en andere sociale media, tot aan ons groeiende team. Zo hebben we onlangs George Kimionis, CEO van Coinomi cryptowallet, als lid in onze adviesraad welkom mogen heten. De Coinomi-wallet biedt gebruikers een veilige en makkelijke manier om hun crypto-aandelen te kopen en beheren. Maar wat echt spannend is, is de synergie van creatieve ideeën van mensen die allerlei verschillende en succesvolle dingen doen binnen de technologische en financiële ruimtes.”

Het succes van de voorverkoop betekent ook dat het team van developers uitgebreid kan worden. Als je ontwikkelaar bent en jezelf herkent in de waarden van LocalCoinSwap, of als je meer wilt weten en overweegt deel te nemen aan deze nieuwe exchange voordat hij live gaat, neem dan een kijkje op https://www.localcoinswap.com/.

Daniel Worsley

Voor de lezer:

Als je deel wilt nemen aan LocalCoinSwap, maak dan een account aan. Op alles wat je investeert, krijg je 5 procent korting! Gebruik daar de code cryptFNL voor.

LocalCoinSwap exchange cryptovaluta community actie korting

Deel dit artikel

Marco den Teuling
Marco den TeulingHad als eerste eigen computer ooit een 16-bit systeem, waar van de 48 kilobyte toch echt niet ‘genoeg voor iedereen’ was. Sleutelt graag aan pc’s, van de hardware tot het uitpluizen van de BIOS-instellingen. Vindt ‘Software as a Service’ een onbedoeld ironische naamgeving.

Lees ook

De voordelen van AMD Instinct in GIGABYTE-servers

High Performance Computing (HPC) en AI stellen steeds hogere eisen aan servers. GIGABYTE gebruikt AMD's Instinct MI300 Series-platform in de G383-R80 ...

Verbeter AI-bedrijfsresultaten met HPE

AI kan veel bedrijfswaarde creëren, je moet echter een aantal zaken goed voor elkaar hebben voordat AI ook inderdaad waardevol is voor je organisatie...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er