Linux enthousiasteling / specialist (0,8-1,0 fte) – Radboud universiteit

c't-partner
0

Linux enthousiasteling / specialist
0,8-1,0 fte

Als Linux specialist bij de Radboud Universiteit werk je op een collegiale manier samen met een team van acht Linux enthousiastelingen. Binnen het team pak jij zelfstandig diverse technische uitdagingen op. Je hebt een helikopterview en realiseert nieuwe implementaties. Verder treed je op als vraagbaak, waarbij je weer andere collega’s ondersteunt en begeleidt.

Samen zijn we verantwoordelijk voor het technisch beheer van meer dan 400 Linux systemen en een flink aantal applicaties. Als team en individueel werken we met focus aan complexe projecten én aan een breed aantal services voor heel diverse klanten. Dit in een technisch professionele omgeving met een hoge IT-diversiteit. Alle servers staan ‘on premise’ in twee datacenters op loopafstand, ondertussen bouwen we aan een meer hybride infrastructuur.

Uiteenlopende uitdagingen en vraagstukken op o.a. het gebied van cloud, HPC’s, ontsluiten van onderzoeksdata en authenticatie pakken we samen op. Zo sta je er nooit alleen voor. En wil je ineens een dagje vrij nemen of speelt er iets thuis, dan regelen we dat. Samen zorgen we zo voor voortgang in de projecten én voor een goede werk-privébalans.

Word jij enthousiast van complexe en brede Linux vraagstukken? Schrik jij niet terug van een gezonde dosis eigenzinnigheid? En wil jij vanuit je passie bijdragen aan de IT-ontwikkeling binnen Onderwijs en Onderzoek? Dan begroeten we je graag als onze toekomstige collega!

Profiel

 • Je hebt hbo-werk- en -denkniveau.
 • Je hebt een afgeronde IT-opleiding en/of relevante Linux-certificeringen.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met het beheren van een Linux-infrastructuur van enige omvang.

Daarnaast heb je kennis over en enthousiasme voor:

 • Gecentraliseerd user management (OpenLDAP, Radius).
 • Scripting (Perl, Bash).
 • Infrastructure/configuration management (Puppet, Ansible).
 • Virtualisatietechnologie (Docker, VMWare).
 • Clouddiensten (AWS, Azure).
 • Low level OS (TLS, GFS2, iSCSI).
 • Middleware (Apache, MariaDB, PostgreSQL, Postfix).

Verder herken jij jezelf in het volgende profiel. Je bent proactief, pragmatisch en denkt in mogelijkheden. Je maakt je nieuwe ontwikkelingen snel eigen en hebt een klantgerichte instelling. Je bent bekend met Agile werkvormen. Daarnaast heb je een gedegen beheersing van de Nederlandse en Engelse taal, zowel mondeling als schriftelijk.

Wij zijn
Bij Radboud Services ondersteunen en faciliteren we het onderwijs, het onderzoek en de bedrijfsvoering aan de Radboud Universiteit. We bieden hiervoor optimale voorzieningen en dragen bij aan een gastvrije en inspirerende werk- en leefomgeving voor studenten, medewerkers en gasten. Radboud Services heeft hierbij zowel een strategische als een ondersteunende rol. Radboud Services heeft een totale omvang van ruim 1.000 medewerkers en bestaat uit zes divisies, waaronder de divisie Information & Library Services, en een bedrijfsbureau.

Binnen de divisie Information & Library Services houden we ons bezig met dienstverlening rond (wetenschappelijke) informatie en ICT. We faciliteren onder meer bijzondere collecties, toegang tot wetenschappelijke informatie, het FAIR opslaan van onderzoeksdata en het openbaar beschikbaar stellen van publicaties (Open Access). Daarnaast zijn we verantwoordelijk voor de studie- en werkplekken, de systemen voor onderwijs, onderzoek en bedrijfsvoering, en voor de ICT-infrastructuur die nodig is om al die diensten veilig te kunnen bieden.

De divisie is volop in verandering om de Radboud Universiteit ook in de toekomst optimaal te kunnen faciliteren. Speerpunten voor de komende jaren zijn onder meer: professioneel partnerschap, regie op I-projectportfolio, doorontwikkeling onderwijs- en onderzoeksondersteuning, innovatie, transitie naar de cloud en strategisch personeelsbeleid.

Radboud Universiteit
Wij willen het beste halen uit de wetenschap, uit anderen en onszelf. Waarom? Omdat dit hard nodig is voor de wereld om ons heen. Vooraanstaand onderzoek en onderwijs leveren een onmisbare bijdrage aan een gezonde, vrije wereld met gelijke kansen voor iedereen. Dat is wat meer dan 24.000 studenten en 5.600 medewerkers van de Radboud Universiteit samenbrengt. En wat vraagt om nog meer talent en samenwerking. Je bent nodig!

Wij bieden

 • Een dienstverband van 0,8 – 1,0 fte.
 • Afhankelijk van opleiding en het aantal jaren (relevante) werkervaring een salaris van minimaal € 2.836 en maximaal € 4.474 bruto per maand op basis van een 38-urige werkweek (salarisschaal 10).
 • Je ontvangt 8% vakantietoeslag en 8,3% eindejaarsuitkering.
 • Het gaat om een tijdelijk dienstverband van 1 jaar met uitzicht op een vast dienstverband.
 • Je krijgt bij ons extra vrije dagen. Bij een fulltime dienstverband kun je kiezen tussen 29 of 41 vakantiedagen in plaats van de wettelijk vastgelegde 20.

Aanvullende arbeidsvoorwaarden
Werk en wetenschap vragen om goed werkgeverschap. Dit zie je terug in de primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden van de Radboud Universiteit. Zo kun je afspraken maken voor een goede werk-privébalans met flexibele werktijden, diverse verlofregelingen en thuiswerken. Ook kun je bij ons een gedeelte van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen, ruil bijvoorbeeld inkomen tegen extra vakantiedagen en ontvang een vergoeding van je sportabonnement. En uiteraard hebben we een goede pensioenregeling. Je krijgt volop ruimte en verantwoordelijkheid om je talenten te ontwikkelen en je ambities te realiseren. We bieden dan ook verschillende scholings- en studieregelingen aan.

Meer weten?
Neem met inhoudelijke vragen over de functie contact op met Victor Langeveld, teamleider Microsoft en Linux, via (024) 361 79 62 of victor.langeveld@ru.nl. Ook kun je contact opnemen met Ton Risse, afdelingshoofd Infrastructuur, via (024) 361 78 83 of ton.risse@ru.nl.

Praktische informatie en solliciteren

Solliciteer nu

Je kunt uiterlijk solliciteren op 5 december 2021. Dit kan uitsluitend via de sollicitatiebutton. Richt je sollicitatiebrief aan Victor Langeveld. Vul het sollicitatieformulier in en voeg de volgende bijlagen toe:

 • Motivatiebrief.
 • Cv.

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 8 december. Je treedt bij voorkeur zo spoedig mogelijk in dienst.

Je bent vast nieuwsgierig naar onze sollicitatieprocedure. Hierin staat globaal beschreven wat je kunt verwachten tijdens de sollicitatieprocedure en hoe wij omgaan met je persoonlijke gegevens en interne en externe kandidaten.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Strato HiDrive Cloudopslag compleet pakket & Aanbieding

Voor het bewaren van files is de HiDrive cloudopslag van Strato een veilige en bereikbare plek - Aanbieding voor een compleet pakket.

Verbeter je cybercarrière met SANS Level Up

Verbeter je cybercarrière met SANS Level Up. Ons Level Up-programma is terug en beter dan ooit, dankzij een vernieuwde vaardigheidstest en de geperson...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er