Junior adviseur Smart Mobility, 36 uur – Den Haag

c't-partner
0

Junior adviseur Smart Mobility

36 uur | Den Haag

De provincie Zuid-Holland zet zich in voor een optimale bereikbaarheid. Mobiliteit kunnen we nog slimmer en beter organiseren met nieuwe technieken waarbij Smart Mobility een cruciale rol speelt. Als onze junior adviseur Smart Mobility zet je je in voor onze ambitie om de best bereikbare provincie van Nederland te zijn. Wil jij onderdeel zijn van de transitie van civiel naar digitaal wegbeheer en eraan bijdragen dat we met z’n allen vlot en veilig over weg en water kunnen gaan?

Wat ga je doen?

Als junior adviseur Smart Mobility vertaal je verkeerskundige vragen naar concrete mobiliteitsoplossingen voor de provincie Zuid-Holland. Nu het mobiliteitsgedrag in Nederland verandert en steden meer en meer verdichten worden mobiliteitsvraagstukken steeds complexer. Smart Mobility gaat over de digitalisering van deze mobiliteit en heeft invloed op hoe we ons verplaatsen van A naar B. Als junior adviseur los je samen puzzels op over hoe het verkeer het beste omgeleid kan worden en welke afspraken hierover met collega wegbeheerders in de regio Zuid-Holland worden gemaakt. Ook neem je deel aan inhoudelijke overleggen in de regio waarbij je de schakel bent tussen rijk en regio. Hierbij zorg je er ook voor dat relevante verkeersdata beschikbaar is zodat deze toegankelijk wordt voor gebruikers. Je komt terecht in een hecht team van Smart Mobility adviseurs op het raakvlak van Mobiliteit en IT. Goede ideeën zet je om in concrete acties en er is genoeg vrijheid om zelf invulling te geven aan de vorm en prioriteit van je werkzaamheden.

We hebben een opsomming gemaakt van je taken en verantwoordelijkheden:

  • Je bent verantwoordelijk voor het inregelen van verkeerskundige scenario’s zoals het instellen van reistijden op onze dynamische borden langs de weg en stemt deze zelfstandig af met de regionale en landelijke partners. Voor verschillende verkeerskundigen bij wegbeheerders in de regio ben je landelijk & regionaal aanspreekpunt. Dit betekent dat je de problemen op het vlak van verkeerskunde en datakwaliteit van de wegbeheerders kunt vertalen naar onderzoek en acties.
  • Binnen de provincie werk je aan het verder digitaliseren van de werkprocessen en regelscenario’s van de IC-Desk. Data worden door jou of in opdracht van jou geanalyseerd, waarna je zorgt voor heldere rapportages en maatregelen ter verbetering. Daarnaast werkt je aan vernieuwingsprojecten. Je denkt mee en draagt ideeën aan om het gebruik van mobiliteitsdata uit te breiden en om de datakwaliteit te borgen en waar nodig te verbeteren.
  • Trends en ontwikkelingen binnen de mobiliteitssector weet je door te vertalen naar de provinciale opgaven. Je adviseert bij zowel procesmatig als vakinhoudelijke projecten en hierbij werk je nauw samen met je collega’s landelijk en in de regio. Dit kan gaan over alle modaliteiten, van wandelpaden en fietsverkeer tot openbaar vervoer en automobiliteit.

Lees dit verhaal van-incidentcoordinatiedesk-naar-slimme-centrale voor extra achtergrondinformatie over het team en werkveld.

Waar ga je werken?

De Dienst Beheer Infrastructuur is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de provinciale wegen, vaarwegen, sluizen en bruggen. Dit is, sinds de oprichting van de Provinciale Waterstaat in 1875, een provinciale taak. We beheren en onderhouden 515 km wegen, 565 vaste kunstwerken, 121 verkeersregelinstallaties, 140 km vaarwegen, 296 km oevers, 77 beweegbare kunstwerken, 8 sluizen en 550 verlichtingsinstallaties. Onze missie is “vlot en veilig over weg en water, samen met anderen”. Via deze link krijg je een helder beeld van wat de provincie en de Dienst Beheer Infrastructuur allemaal doet.

Het team Smart Mobility is onderdeel van de Eenheid Advies. Eenheid Advies werkt aan de onderhoudsstrategie voor de assets, denkt mee over innovaties en duurzaamheid, geeft advies bij infraprojecten en advies over het verkeersmanagement in de provincie. Het team Smart Mobility, waar je onderdeel van wordt richt zich op Slimme Mobiliteit en de digitalisering in het werkveld. Hiermee brengen we het dynamisch verkeersmanagement naar een hoger niveau en zorgen we dat de assets veilig gebruikt en bediend worden op het gebied van verkeersveiligheid en cybersecurity.

Bij de provincie Zuid-Holland zijn we actief op een breed scala aan technische werkgebieden. Op deze pagina staat een globaal overzicht van de vele werkgebieden waar je bij ons aan de slag kunt met een technische achtergrond.

Wie ben je?

Je bent analytisch sterk en kunt goed plannen en organiseren. Samenwerken, verbinding zoeken binnen de organisatie en actief netwerken met de samenleving zijn op jouw lijf geschreven. Jezelf ontwikkelen vind je belangrijk en je blijft nieuwgierig. Waar nodig ben je kritisch en je durft gevraagd en ongevraagd je mening te geven en kennis in te brengen.

Wat neem je mee?

  • hbo- of wo-niveau;
  • werkervaring binnen het verkeer en vervoersdomein is een pré;
  • passie voor technische (ICT) projecten;
  • innovatie en vernieuwende inbreng;
  • gezonde teamspirit;
  • sterke mondelinge- en schriftelijke vaardigheden;
  • gevoel voor politiek bestuurlijke verhoudingen.

Dit bieden wij?

Salarisniveau: schaal 10

Maandsalaris: minimaal € 2998 maximaal € 4017 (bruto)

Dienstverband: tijdelijk voor één jaar met uitzicht op vast dienstverband.

Uren per week: 36

Ook krijg je een Individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 22,37% boven op jouw salaris. Dit kun je inzetten voor extra vrije tijd, studie of meer salaris. En ook belangrijk, je bouwt een goed pensioen op. We bieden je een persoonlijk ontwikkelbudget van € 5.000,- per 5 jaar aan. Ook kun je gebruik maken van ons interne trainingsaanbod van de PZH Academie. Zo houd jij de regie op je eigen loopbaan.  We werken hybride, deels vanuit huis en deels op het provinciehuis. Zo kun je je werkweek flexibel indelen.

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea. Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Wil je zien wat de provincie Zuid-Holland allemaal doet? Bekijk dan deze video.

Sollicitatieprocedure en contact

Heb je vragen over de inhoud van de vacature? Dan kun je contact opnemen met Tim Blanken, adviseur DVM & Smart Mobility, via 06-55449568.

Heb je vragen over de sollicitatieprocedure? Dan kun je Danielle Nuts, recruiter, bellen, 06-50064141.

Solliciteer nu

Reageer uiterlijk 18 juli via de sollicitatiebutton.

De werving voor deze vacature vindt gelijktijdig intern en extern plaats. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang. Sollicitaties of cv’s die door (tussenkomst van) Werving en Selectie bureaus worden ingediend, worden niet geaccepteerd.

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

HPE beveiliging: veiligheid van chip tot cloud

HPE beveiliging biedt functies voor HPE ProLiant Gen11-servers die zijn ontworpen om zorgen over computerbeveiliging weg te nemen.

HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11: nieuwe, krachtige MKB- en Edge-servers

Of je nu een tower- of rackserver nodig hebt, de HPE ProLiant ML30 en DL20 Gen11-servers met de nieuwe Intel Xeon-cpu's zijn veelzijdige, betaalbare i...

0 Praat mee