(Verlopen) Informatieanalist Energietransitie – Den Haag

c't-partner
0

Informatieanalist Energietransitie
36 uur | Den Haag

Houd je van het inzichtelijk maken van data? In de energiewereld duizelt het ervan. Jij bent de persoon om de relevante informatie te zoeken, vinden en vertalen. Heeft data voor jou geen geheimen? Kom je talent dan inzetten voor de ontwikkeling van een duurzame samenleving!

Solliciteer nu

 

Over de provincie Zuid-Holland

Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea.

Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

De opgave

Opdracht voor het programma Energietransitie is het realiseren van de ambities van het college van Gedeputeerde Staten ten aanzien van het verduurzamen van het fossiele energiegebruik en de reductie van de CO2-emissies conform de afspraken in het ‘Parijs-akkoord’.  De opgave Energietransitie en CO2-reductie is een belangrijke opgave van de provincie en blijft door het aankomend Klimaatakkoord nog veel inzet van de provincie vragen.

Essentieel onderdeel daarvan is de realisatie van een stabiel, gebalanceerd duurzaam energiesysteem. Daarbij wordt gekeken naar de mogelijkheden van omzetting van (overtollige groene) elektriciteit in groene waterstof als energiedrager en grondstof voor de industrie. Ook blauwe waterstof (fossiel, met CCS) is daarbij in de transitiefase in beeld. In het Klimaatakkoord wordt een belangrijke rol toegedicht aan waterstof in de energie- en grondstoffentransitie. Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan het ontwikkelen van deze kansen. Je komt te werken in een boeiende werkomgeving, dynamisch en extern gericht en werkt aan een actueel maatschappelijk vraagstuk.

De functie

Als informatieanalist ben je verantwoordelijk voor de monitoring van het beleidsveld energietransitie en denk je mee aan de voorkant van de beleidsontwikkeling. Samen met de regio’s en de omgevingsdiensten monitor je de Regionale Energiestrategieën. Deze monitoring vertaal je naar heldere (webbased)factsheets die voor de politiek en een groot publiek leesbaar zijn.

Vanuit natuurlijke nieuwsgierigheid houdt je jezelf goed op de hoogte van trends en ontwikkelingen van energietransitievraagstukken en ken je de politieke agenda. Vanuit de verzamelde data interpreteer, signaleer en agendeer je bestuurlijk-strategische vraagstukken die kunnen profiteren van data science.

Je signaleert wat over een paar maanden van belang is en weet dit uit te werken tot een opdracht voor data science of een quick scan. Je stimuleert gebruik van deze resultaten en maakt de vertaling naar de bestuurlijk-strategische agenda.

De manier van samenwerking met collega’s vanuit data science, beleid en ICT is te omschrijven als exploratief, innovatief en experimenteel. Je bent de vooruitgeschoven post voor het beleidsveld energietransitie in een concernbreed team voor Public Intelligence.

Gewenst profiel

  • Je hebt een relevante HBO/WO opleiding afgerond.
  • Je hebt tenminste 2 jaar ervaring met data-analyse en visualisatie.
  • Je kan bijdragen aan het structureel inbouwen van (geo)visualisatie en eigentijdse data analyse in het werk van de provincie.
  • Je weet voorbeeldprojecten te initieren, samen metpartners van de provincie én met ‘unusual suspects’ uit de hoek van data-analyse en visualisatie.
  • Je bent maatschappelijk betrokken en hebt gevoel voor actuele maatschappelijke vraagstukken.
  • Je bent in staat binnen beleidsprocessen de informatievraag te identificeren en om te zetten in visuele producten.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden jou een dynamische werkomgeving op loopafstand van het centraal station. Daarnaast heb je de mogelijkheid om thuis te kunnen werken en valt er met ons te praten over flexibele werktijden. Wij bieden uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij onder andere aan een persoonlijk ontwikkel budget van € 5.000,-, een goede pensioenregeling en een Individueel Keuze Budget van ruin 20% van je bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt inzetten voor extra verlofuren of bijvoorbeeld in delen uitbetalen bovenop je maandelijke salaris. Je bepaalt het helemaal zelf.

Het betreft een vastdienstverband met een maximum salaris van €5.352,83 bruto per maand (schaal 12).

Contact

Voor vragen over de inhoud van de vacature: Edwin Perdijk, 06-5435426.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure: Team Recruitment, 06-50285917.

Solliciteer direct door te klikken op de sollicitatiebutton. Reageer voor 17 maart 2019.

Solliciteer nu

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Informatieanalist Energietransitie, Informatieanalist, Energietransitie, Data Analyse, Vacature Den Haag

Meer over

IT-vacatures

Deel dit artikel

Lees ook

Maak je huis (nog) slimmer met deze SwitchBot Prime Day Deals!

SwitchBot kondigt zijn Prime Day-aanbiedingen aan, met kortingen tot 40% van 9 juli tot 17 juli. Als je een leuke smarthome-upgrade wilt aanschaffen, ...

Bouw je netwerk met Acer

Acer heeft een sterke reputatie opgebouwd in de techwereld en biedt tegenwoordig ook een breed scala aan netwerkproducten. Of je nu een betrouwbare ro...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er