In drie stappen naar veilige IT Security

Redactie
0

Waarom IT Security?

Veel ondernemers werken met belangrijke data en vertrouwelijke informatie. Iets dat je, als ondernemer, goed beschermd wilt hebben. Dan moet de IT Security wel perfect werken. Helemaal nu er streng gelet wordt op datalekken sinds de AVG zijn intrede heeft gedaan. Echter, hoe geavanceerder de techniek en beveiliging, hoe sneller de kennis van hackers meegroeit. Je wilt natuurlijk dat al jouw data veilig is en bestand tegen hackers. Met de juiste partner heb je daar zekerheid over. Houd de volgende drie stappen aan, om er zeker van te zijn dat al jouw data en informatie veilig is.

Stap 1: Stel je IT-veiligheidsbeleid op

Ten eerste heb je een helder IT-veiligheidsbeleid nodig. Hierin staat beschreven wat de IT Security van jouw bedrijf inhoudt, wat de procedures en protocollen zijn en in hoeverre deze in acht worden genomen. Op deze manier heb je de zekerheid dat je IT Security zo is ingericht dat je IT-omgeving in veiligheid is. Zorg er in je veiligheidsbeleid voor dat zowel de technische, als menselijke afspraken staan vermeld. Beide vormen een risico voor je IT Security.

Stap 2: Kies een betrouwbare IT-partner

Online kan je op onderzoek uitgaan en meerdere partners met elkaar vergelijken. Vaak bieden ze verschillende soorten pakketten aan. Het belangrijkste is dat je een partner kiest die bij jou past en exact kan inschatten wat er nodig is voor jouw IT Security. Een betrouwbare IT-partner zorgt ervoor dat je geen werk meer hebt aan je IT Security. Je IT-omgeving is constant beveiligd door goede beveiligingssoftware.

Stap 3: Kies een pakket dat bij jou past

Het beste is als je je van tevoren kunt oriënteren op de mogelijkheden. Als je hier geen tijd voor hebt, kan je offertes aanvragen bij meerdere IT Security bedrijven. Vaak heb je de mogelijkheid om je IT Security gedeeltelijk of helemaal uit handen te geven. Over het algemeen geldt het beveiligen van de IT per werkplek als basis. Je kunt ook de zorg voor je IT Security volledig uit handen geven. Dit hangt af van je wensen en de tijd en moeite die je in de IT-beveiliging stopt. Er is altijd wel een pakket dat bij je past. Meestal kan je kiezen uit pakketten die lijken op een van onderstaande opties:

IT Security per werkstation

De werkstations worden bewaakt en er wordt gereageerd op verdachte zaken. Hierbij wordt de installatie van malafide software tegengegaan. Ook wordt de firewallstatus in de gaten gehouden. Het gebruik van USB-drives kan met de IT Security worden gemonitord. Verder stelt IT Security de veiligheid van verschillende event logs garant door verdachte meldingen te monitoren en tegen te gaan.

IT Security in het hele bedrijf

De IT-Security volledig uit handen geven, heeft een aantal handige voordelen. Zo wordt de data beschermd tegen versleuteling door cryptolockers en zorgen firewalls voor de veiligheid van het netwerk. Ook gaat de IT-Security virussen en spam tegen en voert verschillende ‘pen-tests’ uit. Pen tests checken of het IT-netwerk beschermd is tegen aanvallen van buitenaf.

Zorg ervoor dat je te allen tijde op de hoogte bent van de IT Security van jouw bedrijf. Onthoud: voorkomen is altijd beter dan genezen!

Deel dit artikel

Lees ook

Vierde variant Spectre- en Meltdown-kwetsbaarheden bekendgemaakt

Onderzoekers van onder andere Microsoft en Googles Project Zero hebben informatie naar buiten gebracht over een vierde variant van de Spectre- en Melt...

Biometrie: wachtwoorden altijd bij de hand

Met je lijf als wachtwoord (biometrie) hoef je geen wachtwoorden meer te onthouden. Ook al wordt dit makkelijker dankzij nieuwe aanbevelingen of hulpm...

0 Praat mee
avatar
  Abonneer  
Laat het mij weten wanneer er